ι ανέφερε ο μηχανικός και μέλος του ΤΕΕ/ Τμήμα Ηπείρου, Αλέξανδρος Λάμπρου

Στην πρόσφατη ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το φυσικό αέριο και την επέκταση του δικτύου και στα Γιάννενα αναφέρθηκε ο μηχανικός και μέλος του ΤΕΕ/ Τμήμα Ηπείρου Αλέξανδρος Λάμπρου.

Ο κ. Λάμπρου υποστήριξε ότι τα οφέλη από το φυσικό αέριο είναι μεγάλα τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις αλλά τα οφέλη αυτά δεν θα τα καρπωθούμε άμεσα καθώς η εγκατάσταση θα απαιτήσει χρόνια και σίγουρα δεν θα είναι το 2022 έτοιμο το δίκτυο για κάθε έναν πολίτη ιδιώτη ή επιχειρηματία.

Πριν από λίγες ημέρες η βουλευτής ΝΔ Μαρία Κεφάλα είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε.) και είχε αποσπάσει την διαβεβαίωση ότι το φυσικό αέριο θα επεκταθεί και στα Γιάννενα.

Ο κ. Λάμπρου στην τοποθέτησή του εξηγεί πως το 2022 αυτή η δυνατότητα δεν θα είναι εφικτή καθώς θα έπρεπε ήδη να έχουν προηγηθεί έργα υποδομής για την έλευση του φυσικού αερίου, κάτι που δεν συνέβη και άρα θα υπάρξει μετάθεση του χρόνου υλοποίησης.

Είναι σίγουρο πως η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου θα αλλάξει εντελώς την ενεργειακή πορεία της πόλης, τόσο για τους οικιακούς όσο και για τους επαγγελματικούς χρήστες «αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σε ένα χρόνο από τώρα αλλά θα καθυστερήσει χρονικά» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Λάμπρου υπογραμμίζοντας ότι οι δυνατότητες και τα οφέλη από την χρήση φυσικού αερίου είναι τεράστια και όλοι πρέπει να απολαμβάνουν τα οφέλη μεταξύ των οποίων και η μείωση του ενεργειακού κόστους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here