Τέσσερις τουλάχιστον Δήμοι της Ηπείρου εξακολουθούν να μην φέρνουν τα απορρίμματα στο εργοστάσιο στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων, τρία χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργία του.

Το γεγονός αυτό, που λίγο πολύ ήταν γνωστό, επιβεβαίωσε στην τελευταία συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ ο Πρόεδρος του Φορέα Νίκος Καλαντζής απαντώντας σε σχετική ερώτηση που έγινε από τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο.

Ο κ. Πλιάκος ζήτησε να κατονομαστούν οι Δήμοι αυτοί και παράλληλα σημείωσε αν τους έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα από τον Φορέα.

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ απαντώντας ανέφερε ότι οι Δήμοι της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας –Νομός Άρτας- δεν φέρνουν όλα τα σκουπίδια ενώ κάποιοι δεν έχουν φέρει καμία απολύτως ποσότητα απορριμμάτων στο εργοστάσιο.

«Δεν μπορούμε να τους βάλουμε το πιστόλι στον κρόταφο. Δεν είναι σωστό να στείλουμε πρόστιμα.. Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν οι εξοπλισμοί. Και γω από τον Δήμο μου προσπαθώ να φέρνω τα περισσότερα» απάντησε ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ.

Τα σκουπίδια των Δήμων αυτών οδηγούνται στον ΧΥΤΑ –κατά βάση στον ΧΥΤΑ Βλαχέρνας- ο οποίος βέβαια δεν λειτουργεί ως Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολείμματος.

Το γεγονός αυτό πάντως καυτηρίασε και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει ώστε να μην υπάρχουν Δήμοι δύο ταχυτήτων στην Ήπειρο.

Οι Δήμοι που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τους ΧΥΤΑ παρά την υποχρέωση της μεταφοράς των απορριμμάτων στο εργοστάσιο επικαλούνται την απουσία των Σταθμών Μεταφόρτωσης.

Απουσία που σαφώς είναι υπαρκτή όμως δεν εμποδίζει άλλους Δήμους που απέχουν ακόμη περισσότερο να μεριμνούν για την μεταφορά απορριμμάτων στο εργοστάσιο.

 

epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ