Η γειτονική Αλβανία, αναμένεται να κάνει νέο ρεκόρ φέτος σε αριθμό παραθεριστών οι οποίοι επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα δικά της παράλια, τα οποία έχουν σημειώσει αξιοπρόσεκτη ανάπτυξη σε υποδομές τα τελευταία χρόνια.
Η γειτονική χώρα αναμφίβολα λειτουργεί πλέον ανταγωνιστικά προς τα παράλια της Ηπείρου λόγω γειτνίασης και κοινών χαρακτηριστικών όσον αφορά στις εντυπωσιακές ακτές και τη φυσική ομορφιά.
Υπερέχει όμως σε έναν καίριο τομέα, που δεν είναι άλλος από τις τιμές, οι οποίες στην Αλβανία είναι πιο προσιτές από αυτές που συναντούν οι τουρίστες στην Πάργα, τα Σύβοτα, την Πέρδικα κλπ. Σύμφωνα δε με σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «In.gr», τους επισκέπτες προσελκύει και η φιλόξενη φύση των Αλβανών.
Ενδεικτικά, το μέσο κόστος των υπηρεσιών πλήρους διατροφής σε ξενοδοχείο για μια ημέρα διαμονής στην κυμαίνεται από 30 έως 300 ευρώ, τιμές που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια, από τα πιο χαμηλά ως τα υψηλότερα και γι’ αυτούς τους λόγους, οι τουρίστες που επισκέπτονται την Αλβανία συχνά λένε ότι είναι πιθανό να επιστρέψουν ξανά.
Εξάλλου, οι υπηρεσίες που προσφέρουν, όπως για παράδειγμα, η ποιότητα του φαγητού, είναι πολύ καλές.
Στα παράλια Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, από την άλλη, πρέπει να ψάξει κανείς πολύ για να βρει δίκλινο με τιμή χαμηλότερη των 60 ευρώ κι αυτό χωρίς πρωινό. Για τα υψηλά βαλάντια πάντως, τα προσφερόμενα δωμάτια είναι και πολλά και ακριβά!