ΑρχικήΉπειροςΆμεση και με τη μορφή του κατεπείγοντος η δέσμευση του ποσού του...

Άμεση και με τη μορφή του κατεπείγοντος η δέσμευση του ποσού του 1.500.000 ευρώ για την επισκευή των κρηπιδωμάτων του λιμανιού της Πρέβεζας

Δημοσιεύθηκε:

Στη δέσμευση του ποσού του ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ για την κατασκευή του έργου “Επισκευή Κρηπιδωμάτων παράλιου μετώπου Πρέβεζας” το οποίο θα δημοπρατηθεί, υλοποιηθεί και παραληφθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας προχώρησε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Στην απόφαση δέσμευσης του ποσού υπογραμμίζεται ότι η εκτέλεση του έργου είναι εξαιρετικά επείγουσα και αναγκαία, ενώ η σχετική πίστωση θα μεταφερθεί στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας.

H δέσμευση του ποσού έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης του κ.Σπίρτζη η οποία έδωσε το “πράσινο φως” για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου για το Δήμο της Πρέβεζας. Ειδικότερα, το έργο αφορά στην υλοποίηση παρεμβάσεων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (από Δικαστικό Μέγαρο έως προβλήτα Ferry Boat) μήκους περίπου πεντακοσίων μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα:

•Θα γίνουν παρεμβάσεις στο παραλιακό λιθόκτιστο μέτωπο, το οποίο θα αποκατασταθεί με τοποθέτηση σακολίθων από σκυρόδεμα και απόφραξη των οπών, που έχουν δημιουργηθεί από την αφαίρεση των λίθων του λιθόκτιστου μετώπου, καθώς και η κατά περίπτωση πλήρωση των κενών με ύφαλο σκυρόδεμα.

•Θα κατασκευαστεί “πέτασμα” με εισπιεζόμενο αμμοτσιμέντο.

•Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο, θα αποκατασταθεί πλήρως ο πεζόδρομος.

•Τέλος, θα κατασκευαστεί η ανωδομή του κρηπιδώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα και προβλέπεται κατασκευή (εξέδρα) σε πρόβολο για την εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, η οποία θα φέρει όλες τις απαραίτητες για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση εργασίες.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης μιλά για μια πολύ σημαντική παρέμβαση, η οποία θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο, ενώ αποτελεί το “επιστέγασμα” προσπαθειών που καταβλήθηκαν το περασμένο διάστημα.

Σημειώνεται, ότι για την ένταξη του έργου προηγήθηκε μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας, η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας τον Δεκέμβριο του 2017 και στην συνέχεια υποβλήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για χρηματοδότηση.

Τελευταία νέα

Νέα Διανομή Τροφίμων στους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας, και Ζηρού.

Νέα διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στις 7-9 Ιουνίου 2023...

Ιωάννινα: Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου καθώς και 5 παράτυποι μετανάστες

Συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία...

Στον κατάλογο της UNESCO τα μολύβδινα ελάσματα από το Ιερό και το Μαντείο του Δία και της Διώνης στη Δωδώνη

Την ένταξη των μολύβδινων χρηστήριων πινάκιων από το Ιερό και το Μαντείο του Δία...

Φυλάκιση 13 ετών στον 43χρονο που σκότωσε τη μητέρα του με ξύλινες τάβλες

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Ηράκλειο για τον 43χρονο που δολοφόνησε τη...

Περισσότερα

Ιωάννινα: Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου καθώς και 5 παράτυποι μετανάστες

Συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία...