Αναστάτωση προκαλεί η αιφνιδιαστική κίνηση του Υπουργείου Μετανάστευσης για τη δημιουργία δομής ασυνόδευτων ανηλίκων στους Ασπραγγέλους.

Πέραν του γεγονότος ότι η απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Πάτροκλος Γεωργιάδης ελήφθη εν αγνοία της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δήμου Ζαγορίου – ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε στη συνάντηση του Υπουργού Ν. Μηταράκη και των μελών του ΔΣ της ΠΕΔ Ηπείρου στις 7 Φεβρουαρίου – συμπίπτει με μια χρονική στιγμή που ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του, για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού και η ανησυχία της τοπικής κοινωνίας μεγαλώνει εξαιτίας του γεγονότος αυτού.

Σύμφωνα με την απόφαση, η πολιτεία αποφασίζει την ένταξη της Δράσης «Επιχορήγηση του Ν.Π. ΑΜΚΕ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ για την υλοποίηση του έργου: Λειτουργία Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων “Άγιος Αθανάσιος”» με κωδικό ΟΠΣ 5050789, στον Ειδικό Στόχο «Άσυλο» και στον Εθνικό Στόχο «Υποδοχή /άσυλο» του Ε.Π. Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, με ποσό 1 εκατ. ευρώ.

Η Δράση αφορά στη δημιουργία μιας νέας Δομής Φιλοξενίας ΑσυνόδευτωνΑνηλίκων με παραπομπές από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ). Η Δομή Φιλοξενίας «Άγιος Αθανάσιος» θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις ξενοδοχείου κοντά στους Ασπράγγελους Ζαγορίου, το οποίο θα μισθώσει ο φορέας και το οποίο αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτίρια που απέχουν μερικά μέτρα μεταξύ τους καθώς και περιβάλλοντα χώρο μερικών στρεμμάτων που θα χρησιμεύσει για εξωτερικές δραστηριότητες. Η Δομή θα έχει δυναμικότητα 40 ατόμων και θα φιλοξενεί ανήλικα αγόρια άνω των 12 ετών.

Ως ημερομηνία έναρξης της Δράσης ορίζεται η 01/04/2020 και θα έχει ισχύ για έναν χρόνο και τρεις μήνες – ως 1/7/2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here