Τέσσερις κτηνοτροφικές μονάδες στις οποίες σταβλίζονταν δεκάδες αγελάδες βρέθηκαν στο στόχαστρο του ανεμοστρόβιλου που πέρασε από την Τ.Κ Αγίου Σπυρίδωνα του δήμου Αρταίων και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του.

Σε μία από αυτές ο ιδιοκτήτης περιμένοντας την άφιξη των ανταποκριτών – ελεγκτών του ΕΛΓΑ που έκαναν την εκτίμηση των ζημιών για τα ζώα και για τις εγκαταστάσεις, δεν ήταν βέβαιος για τον αριθμό των ζώων του που είχαν καταπλακωθεί από τις στέγες των εγκαταστάσεων.

Όπως αναφέρουν οι παθόντες:

«Στις εννέα παρά δέκα πέρασε από την περιοχή ο ανεμοστρόβιλος και σε μία ευθεία, όπως κινήθηκε, σάρωσε τις κτηνοτροφικές μονάδες που βρέθηκαν στο διάβα του. Ευτυχώς σε αυτήν την πορεία δεν υπάρχουν κατοικίες αλλά μόνο στάβλοι γιατί θα θρηνούσαμε θύματα.

Ξηλώθηκαν στέγες με τσίγκους στη συντριπτική πλειονότητα, που εκτοξεύτηκαν εκατοντάδες μέτρα μακριά, ενώ σε μία περίπτωση τα ζώα που ήταν μέσα στο στάβλο καταπλακώθηκαν και περιμένουμε να δούμε τον ακριβή αριθμό των ζώων που εγκλωβίστηκαν και πιθανότατα έχουν σκοτωθεί.

Από το πρωί τρέχουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές με όποιον πρόχειρο τρόπο μπορούμε γιατί οι προβλέψεις δεν είναι καλές και δίνουν ξανά ανέμους με μεγάλη ένταση», ανέφερε στο ITV, ο Νίκος Πλατσούκας, ένας από τους πληγέντες κτηνοτρόφους στον Άγιο Σπυρίδωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ