Σήμα κινδύνου σε ότι αφορά την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, εξέπεμψε μέσω της ΕΡΤ Ιωαννίνων η Άννα Μπατιστάτου, πρόεδρος της Ιατρικής Ιωαννίνων και καθηγήτρια παθολογικής ανατομίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το Πανεπιστημιακό ως νοσοκομείο αναφοράς, έχει εστιάσει τα τελευταία 2 χρόνια τη λειτουργία του στη διαχείριση του κορονοϊού με πολλαπλές συνέπειες στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς άλλους ασθενείς καθώς επίσης στην εκπαίδευση των φοιτητών και την ειδίκευση των νέων γιατρών.

Ήδη όπως ανάφερε η κ. Μπατιστάτου έχουν περικοπεί κλινικές, έχουν μειωθεί τα χειρουργεία και έχει παγώσει η επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μελών της Γενικής Συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής η κατάσταση θα επιδεινωθεί και για την προστασία του Πανεπιστημιακού, που αποτελεί από τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας, τόσο σε εξυπηρέτηση αριθμού ασθενών όσο και  στην εφαρμογή καινοτόμων θεραπειών, απαιτείται νέο επιχειρησιακό σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη αυτές τις εξελίξεις αλλά και τις επιστημονικές παραμέτρους της λειτουργίας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ