ΑρχικήΉπειροςΑνοίγει ο δρόμος για τηλεοπτική κάλυψη στις «λευκές περιοχές» της Ηπείρου

Ανοίγει ο δρόμος για τηλεοπτική κάλυψη στις «λευκές περιοχές» της Ηπείρου

Δημοσιεύθηκε:

Ανοίγει ο δρόμος για τηλεοπτική κάλυψη στις «λευκές περιοχές», αυτές δηλαδή που σήμερα δεν έχουν σήμα (αρκετές και στην Ήπειρο), με νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας τους και θα φτάνει στο σπίτι τους ο αποκωδικοποιητής για να αποκτήσουν τηλεοπτικό σήμα.

Σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, προβλέπεται και επιχορήγηση των δικαιούχων με 150 ευρώ για την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού και την οκταετή εγγύησή του

Tο πρόγραμμα αφορά 960 οικισμούς σε λευκές περιοχές, καθώς προστίθενται σε πρώτη φάση 520 οικισμοί, ενώ υπάρχει σχεδιασμός σύμφωνα με την έκδοση σχετικής απόφασης του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης να προστεθούν επιπλέον οικισμοί εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Σημειώνεται ότι με το νομοσχέδιο, απλοποιείται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από πλευράς των κατοίκων των «λευκών» περιοχών. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για την επιλογή του παρόχου της αρεσκείας τους και τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης ή μέσω των ΚΕΠ.

Η διαδικασία αυτή σχεδιάζεται να είναι εξαιρετικά απλή, καθώς οι δικαιούχοι θα καταθέτουν μόνο τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας τους και η άντληση όλων των υπόλοιπων στοιχείων θα αντλούνται ηλεκτρονικά και χωρίς να απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες από τους πολίτες.

Μέχρι σήμερα οι δικαιούχοι μπορούσαν να απευθυνθούν μόνο στα ΚΕΠ για να υποβάλλουν το αίτημά τους συνοδευόμενο από ως και επτά δικαιολογητικά.

 

Το πρόγραμμα αφορά, σε πρώτη φάση και τις παρακάτω περιοχές της Ηπείρου:

Π.Ε. Ιωαννίνων
Νέα Μουσιωτίτσα (Δωδώνης), Πρωτόπαππα, Βροσίνα και Ζωοδόχος (Ζίτσας), Κουτσελιό και Πέραμα του Δήμου Ιωαννιτών, Ανήλιο (Μετσόβου) και τα παρακάτω χωριά του Δήμου Πωγωνίου: Παρακάλαμος, Ποντικάτες, Μονή Βελλάς, Βρίστοβο, Διμοκόρη, Κάτω Λαβδάνη, Ψηλόκαστρο.

Π.Ε. Πρέβεζας
Κερασώνας (Δήμου Ζηρού), Αγιά και Κυψέλη (Πάργας).

Π.Ε. Άρτας
Λιμίνη, Έλατος, Παντάνασσα, Ροδαυγή (Δήμου Αρταίων), Αθαμάνιο και Βουργαρέλι (Κεντρικών Τζουμέρκων), Μεγάρχη (Νικολάου Σκουφά).

Π. Ε. Θεσπρωτίας
Πλαταριά (Ηγουμενίτσας) και στα χωριά του Δήμου Φιλιατών: Αετός, Αμπελώνας, Αχλαδιά, Βαβούρι, Γαρδίκι, Κάτω Ξέχωρο, Κερασοχώρι, Κεφαλοχώρι, Κοκκινολιθάρι, Κουρεμάδιο, Λεπτοκαρυά, Λία, Λίστα, Άνω Παλαιοκκλήσι, Κάτω Παλαιοκκλήσι, Πηγαδούλια, Ραβένη, Ρίζο, Φανερωμένη, Βρυσέλλα, Κεφαλοχώριο, Λίστα, Χαραυγή.

Τελευταία νέα

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία στο Δήμο Πάργας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

“Κυριακή στο Χωριό Ξανά” στην Αγιά Πάργας

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» με τον Κωστή Ζαφειράκη που μεταδίδεται την Κυριακή...

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία κατά 4,9% στην Π.Ε Πρέβεζας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: