ΑρχικήΉπειροςΑνοίγουν στόματα για τον παιδεραστή «ιερέα που είχε στοχοποιήσει και άλλες ανήλικες...

Ανοίγουν στόματα για τον παιδεραστή «ιερέα που είχε στοχοποιήσει και άλλες ανήλικες – Τα 10 βήματα για την αποπλάνηση κοριτσιών

Δημοσιεύθηκε:

To Newsbomb.gr δημοσιεύει τα αποσπάσματα της δικογραφίας που «καίνε» τον ιερέα. Πρόκειται για συγκεκριμένα σημεία της κατάθεσης του πρώτου θύματος του κληρικού, που αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να αποκαλύψει τη δράση του. Η 17χρονη σήμερα κοπέλα, η οποία καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν 15 ετών, αναφέρεται σε συγκεκριμένη ανήλικη που πήγαινε στο κατηχητικό και φέρεται να είχε «παγιδευτεί» από τον 37χρονο. Την περίοδο εκείνη η ανήλικη ήταν 16 ετών.

ο πρώτο θύμα του κληρικού, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος, τόνισε στην κατάθεσή του ότι ο ιερέας έφερνε σαν παράδειγμα την 16χρονη, στην προσπάθειά του να την πείσει να έχει ερωτικές συνευρέσεις μαζί του.

Στη δικογραφία αναφέρεται: «Μου ανέφερε για την Τ…, την κοπέλα που πήγαινε και αυτή στο κατηχητικό. Όταν εγώ ήμουν στη Γ’ Γυμνασίου αυτή ήταν στην Α’ Λυκείου.

Η Τ… κοιμόταν στο σπίτι του παπά. Όταν μαλώνανε με τον παπά, μετά τα ξαναβρίσκανε, μπορεί να της θύμωνε για κάτι αλλά μετά ήταν πάλι σαν να μη συνέβαινε τίποτα και μου είχε κάνει εντύπωση.

Αλλά δεν έδωσα σημασία, ήμουν πολύ μικρή και είχα άλλη νοοτροπία, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ ότι μπορεί να γίνει κάτι με έναν παπά. Και τέλος πάντων μετά ο ιερέας συνέχιζε να μου λέει ότι ‘υπάρχουν κάποια στάδια, που πρέπει να ολοκληρώσεις’. Και του λέω τι στάδια και μου λέει ‘ας πούμε με την Τ… τα έχουμε ολοκληρώσει σχεδόν όλα’ και δε μπορούσα να καταλάβω τι εννοούσε (…).

Μου έλεγε ότι ‘πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να αρχίσουμε αυτά τα βήματα. Δε μπορούσα να καταλάβω τι εννοούσε με τα δέκα βήματα. Μου έλεγε ‘με την Τ… τα έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει όλα αλλά κάποια στιγμή διακόψαμε’ και δε μπορούσα να καταλάβω τι έλεγε, τι δέκα βήματα, ποια είναι αυτά τα δέκα βήματα. (…) Μου έλεγε ‘πώς θα ένιωθες αν τα αρχίζαμε αυτά τα βήματα’».

Στο μεταξύ, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος του προφυλακισμένου ιερέα, παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του πελάτη του. «Απέκρυπτε στοιχεία και από εμένα, το συνήγορό του, και γι’ αυτό παραιτήθηκα από την υπεράσπισή του. Δεν διανοούμαι να εκπροσωπώ ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν ούτε ψήγματα αθωότητας», δηλώνει στο Newsbomb.gr.

«Το έχουν πάθει και άλλες»
Σε άλλο σημείο της κατάθεσης, πάνω στην οποία βασίστηκε η δικογραφία, η 17χρονη αναφέρει ότι ο ιερέας της είχε πει ευθέως ότι έχουν πέσει και άλλες κοπέλες θύματά του: «Μου έβγαλε τα ρούχα και μετά μου είπε ‘να ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη σε αυτή τη γειτονιά που το έχει πάθει’. Το έλεγε χαρακτηριστικά και είναι σαν να το ακούω αυτή τη στιγμή να μου λέει ‘ να ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη που το έχει πάθει αυτό, το έχουνε πάθει και άλλα κορίτσια και γυναίκες. Γιατί νομίζεις ότι δεν έχει μιλήσει κανένας. Τις περισσότερες τις έχω βιντεοσκοπήσει και τις απειλώ με αυτό’.

Και μου λέει ‘τι νομίζεις; Ότι γιατί νομίζεις ότι η Τ… κάθεται κάθε μέρα στο σπίτι μου;’».

Η 17χρονη περιέγραψε φρικιαστικούς βιασμούς σε βάρος της, ενώ κάποια στιγμή πίστεψε ότι μπορεί να έχει μείνει έγκυος: «Νόμιζα πως ήμουν έγκυος και ένιωθα πάρα πολύ χαμένη, έκλαιγα κάθε βράδυ και προσευχόμουν. Νόμιζα πως τελείωσε η ζωή μου και πως αυτό ήτανε (…). Μου έστελνε εικόνες με τα γεννητικά όργανα γυναικών και με ρωτούσε ποιο από αυτά είναι το δικό μου (…). Φοβόμουν πάρα πολύ, πήγαινα στην τουαλέτα κλεινόμουν, γιατί έτρεμα ολόκληρη. Δε μπορούσα να σταματήσω να τρέμω».

«Με παρακολουθούσε στο Instagram»
Ο 37χρονος ιερέας παρακολουθούσε την ανήλικη μέσω Instagram και μάλιστα της έκανε παρατηρήσεις για τις εξόδους της για διασκέδαση. Φαίνεται ότι άρχισε να την παρακολουθεί από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, δίνοντας το «παρών» σε θεατρικές παραστάσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ερχόταν και κοιτούσε τις θεατρικές παραστάσεις που κάναμε στο σχολείο. Όταν άρχισα να πηγαίνω στο Γυμνάσιο νομίζω είχε προτείνει στη θεία μου, ότι έχουμε κατηχητικό στο Ναό και τα λοιπά, αλλά εγώ δεν πήγα από την Α’ Γυμνασίου, δεν ήθελα, βαριόμουν είναι η αλήθεια και είχα πιεσμένο πρόγραμμα. Και μετά στη Β’ Γυμνασίου μας έγραψε η μαμά μου γιατί γράφτηκαν και τα παιδιά της θείας μου στο κατηχητικό και έτσι γράφτηκα και εγώ.

Κάθε Κυριακή ήταν αλλά εγώ δεν πήγαινα συχνά γιατί βαριόμουν, δεν μου άρεσε και πολύ είναι η αλήθεια. Ήταν αρκετά βαρετό και δεν είχα και πολλά παιδιά που να ξέρω. Ήταν από τη γειτονία απλά δεν έτυχε να κάνουμε παρέα. Πηγαίναμε τις Κυριακές και στο τμήμα μου ήταν κατηχητής αυτός και ένας άλλος και μετά αργότερα μας μίλησε για την εξομολόγηση και ότι πρέπει να εξομολογούμαστε και ότι θα είναι καλό για εμάς, για τους γύρω μας, να μπορούμε να έχουμε καλύτερες σχέσεις με τον εαυτό μας, με το Χριστό και τα λοιπά.

Οπότε άρχισα και εγώ να πηγαίνω κατηχητικό, να εξομολογούμαι, προς τα τέλη της Β’ Γυμνασίου, γενικά είχα πάει δύο – τρεις φορές όταν ήμουν τόσο μικρή και γιατί όχι τον φοβόμουν αλλά ένιωθα πολύ άβολα να μιλήσω σε κάποιον και δεν ήξερα και τι να πω. Δεν είχα κάποια προβλήματα τόσο σοβαρά που να πρέπει να μιλήσω με κάποιον. Και όταν πήγαινα ένιωθα πολύ άβολα και δεν ήξερα τι να πω. Όχι γιατί έτρεμα απλά επειδή δεν ήμουν οικεία με αυτόν, δεν μπορούσα να του μιλήσω και να του πω τα προσωπικά μου ξαφνικά.

(…) Είχα πάει με την ξαδέρφη μου θυμάμαι στα μπουζούκια και είχα φορέσει μία παντελόνα και ένα τοπάκι και μου είχε πει «Γιατί πήγες;» και ότι «πρέπει να προσέχεις» και ότι «είχες ντυθεί πολύ προκλητικά», ενώ είχα φορέσει μία παντελόνα και ένα τοπάκι μαύρο.

Αυτός ήξερε πού πήγα γιατί με ακολουθούσε στο Instagram. Το είχα ανοιχτό το προφίλ μου τότε η… έξυπνη και με είχε δει ότι είχα πάει και μου είπε ότι «έπρεπε να μου είχε πει και να μου είχες μιλήσει ότι θα πήγαινες εκεί, αν σε άφηνα» και κάτι τέτοια και μου είχε φανεί πολύ περίεργο. Σκέφτηκα «γιατί μου το είπε αυτό, είναι κηδεμόνας μου;».

Μετά άρχισε να με ρωτάει τι γίνεται στη σεξουαλική μου ζωή και με ρωτούσε γενικά αν έχω φιληθεί ποτέ με κάποιον, αν ήμουν σε κάποια σχέση».

Τελευταία νέα

Αποκλειστικό: Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας

Καθηλώνει το βίντεο – ντοκουμέντο που δειχνει καρέ – καρέ τη δολοφονική επίθεση που...

Δεκαεπτά οι περιοχές Natura στην Ήπειρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το θεσμικό κείμενο για τις περιοχές που περιλαμβάνονται στο...

Ευγενία Σαμαρά: Νέο πρόσωπο στη ζωή της μετά τον χωρισμό με τον Γιάννη Ποιμενίδη;

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη σχέση της Ευγενίας Σαμαρά με τον Γιάννη Ποιμενίδη, με τους...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: