ΑρχικήΉπειροςΆνοιξε η Κακαβιά, ξεκίνησε η έλευση Αλβανών εργατών γης

Άνοιξε η Κακαβιά, ξεκίνησε η έλευση Αλβανών εργατών γης

Δημοσιεύθηκε:

Μετά από ένα δίμηνο περίπου η Κακαβιά, όπως και οι άλλοι μεθοριακοί σταθμοί άνοιξαν και πάλι για να εξυπηρετούν τους Αλβανούς  που επιθυμούν να δουλέψουν στην Ελλάδα.

Κατά τα λοιπά το κλείσιμο των συνόρων έχει παραταθεί μέχρι και τις 15 Ιουνίου, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοιού.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου, μόνο οι Αλβανοί πολίτες στην Ελλάδα θα επιτρέπεται να διέρχονται τα σύνορα προς την Αλβανία για τουριστικούς λόγους (90 ημέρες) και μόνο Έλληνες ή Αλβανοί πολίτες με άδεια παραμονής στην Ελλάδα θα επιτρέπεται να διέρχονται προς το εσωτερικό της χώρας.

Επίσης, μόνο εποχιακοί υπάλληλοι που έχουν λάβει σύμβαση εργασίας από τους εργοδότες τους, που έχουν μετατραπεί σε άδεια διαμονής, θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Αυτή η κατηγορία θα ταξιδέψει μόνο σε περιπτώσεις όπου έχει εγκριθεί ειδική άδεια διαμονής.

Η διαδικασία εξακρίβωσης διαρκεί σχεδόν διπλάσιο χρόνο σε σχέση με μια κανονική κατάσταση, καθώς οι συμβάσεις εργασίας ελέγχονται λεπτομερώς, ενώ μπορεί να βρεθούν και ανακρίβειες.

Ένα αριθμός των μεταναστών αναγκάστηκε να επιστρέψει, επειδή στην εξακρίβωση στοιχείων τους διευκρινίστηκε ότι έπρεπε να διασχίσουν το σημείο διέλευσης της Καπεστίτσα Κορυτσάς.

Το άνοιγμα των συνόρων για την διέλευση εργατών είχε αποφασιστεί σε διμερείς συνομιλίες και μετά τις τεράστιες ανάγκες του αγροτικού τομέα της Ελλάδας για εργατικά χέρια.

Αγροτικοί συνεταιρισμοί από όλη την Ελλάδα ζητούσαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να βρεθεί λύση πριν η παραγωγή –ειδικά τα ροδάκινα- καταλήξει στις χωματερές.

Έτσι ξεκίνησε η έλευση εργατών από την Αλβανία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με τήρηση όσων προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

 

epiruspost.gr

Τελευταία νέα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι...

Περισσότερα