spot_img
ΑρχικήΉπειροςΑντιδράσεις για το κλείσιμο Ταχυδρομείων σε Θεσπρωτικό Πρέβεζας και Κομπότι Άρτας

Αντιδράσεις για το κλείσιμο Ταχυδρομείων σε Θεσπρωτικό Πρέβεζας και Κομπότι Άρτας

Δημοσιεύθηκε:

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων που περιλαμβάνει την διακοπή λειτουργίας δεκάδων Ταχυδρομείων.

Μέχρι στιγμής τα καταστήματα των ΕΛΤΑ που έχουν βάλει λουκέτο θα φτάσουν τα 65.

Στην Ήπειρο τα καταστήματα που βάζουν λουκέτο Είναι στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας, στο Κομπότι Άρτας, και στην Ανατολή Ιωαννίνων.

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου για το λουκέτο στα ΕΛΤΑ στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου απέστειλε επιστολή προς τη Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων τονίζοντας την αναγκαιότητα συνέχισης της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Καταστήματος στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας και το μείζον πρόβλημα που θα δημιουργηθεί από την τυχόν αναστολή λειτουργίας του. Υπογραμμίζει πως μία τέτοια ενέργεια θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε χιλιάδες κατοίκους οι οποίοι πραγματοποιούν σε αυτό καθημερινά τις συναλλαγές τους.

Στην επιστολή του αναφέρει ότι έπειτα και από την αναστολή λειτουργίας των υποκαταστημάτων των Τραπεζών, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς είναι το μοναδικό στην περιοχή και εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Θεσπρωτικού, αλλά και ευρύτερα καθώς το εν λόγω υποκατάστημα καλύπτει ανάγκες και Κοινοτήτων από όμορους Δήμους (Δωδώνης και Πρέβεζας).

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης καθιστά απόλυτα σαφές ότι θεωρεί αδιανόητη την κατάργηση του καταστήματος καλώντας τη Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων να αποφασίσει την οριστική παραμονή του καταστήματος στο Θεσπρωτικό.

Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη για το λουκέτο στα ΕΛΤΑ Κομποτίου Άρτας

Η Παρασκευή 21 Ιουλίου είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος στο Κομπότι Άρτας. Από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου μπαίνει λουκέτο.

Είναι ένα από τα εκατοντάδες Ταχυδρομικά Καταστήματα που η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε να κλείσει, ονομάζοντας αυτή την κίνηση «αναδιοργάνωση». Οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους. Η αποδιοργάνωση ονομάζεται «αναδιοργάνωση», το κλείσιμο υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους πολίτες και η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας σε ημέτερα ιδιωτικά συμφέροντα βαπτίζονται «εκσυγχρονισμός», η απορρύθμιση καίριων δημόσιων υπηρεσιών παρουσιάζεται ως «μεταρρύθμιση».

Είναι ίδιον της νέας-παλιάς κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη η συστηματική υπονόμευση δημόσιων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, όπως είναι τα ΕΛΤΑ, τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, βάσει σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο (2013) έχουν καταστεί φορέας παροχής καθολικής υπηρεσίας ως το τέλος του 2028, κάτι που πλέον καταστρατηγείται και τυπικά, ενώ παράλληλα, βάσει του Ν.4053/2012 όσο και από το καταστατικό του Οργανισμού, υφίσταται ως υποχρεωτική αποστολή τους, η «παροχή καθολικών και προσβάσιμων υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα».

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους κυβερνώντες, που αδιαφορούν για το γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ έχουν την υποχρέωση να λειτουργούν κυρίως με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον διαθέτοντας τις υπηρεσίες τους, τόσο στο κέντρο κάθε πόλης όσο και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές και για το λόγο αυτό συνιστά ανεκτίμητης αξίας το δίκτυο καταστημάτων που διαθέτουν, αποτελώντας παράλληλα το συνεκτικό κοινωνικό, επαγγελματικό και οικονομικό ιστό της ζωής σε κάθε μικρό ή μεγάλο χωριό και σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

Δεν τους ενδιαφέρει η περαιτέρω απομόνωση της ελληνικής περιφέρειας ούτε οι συνέπειες της επιβάρυνσης των κατοίκων και των επαγγελματιών, που θα πρέπει πλέον να μετακινούνται στο κέντρο της Άρτας.

Το ζητούμενο, όμως, για όλους εμάς είναι με συνεργασία και αταλάντευτη αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Να μην επιτρέψουμε να συσσωρευτούν και άλλα προβλήματα στην ήδη πληττόμενη περιφέρεια και στους ανθρώπους της.

 

Τελευταία νέα

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στην Άρτα. 

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του ΣπύρουΡιζόπουλου στην Άρτα. Η εκδήλωση...

Συνέντευξη του Θωμά Ρίζου υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με το συνδυασμό «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ – Τόπος να Ζεις»

Μία ευχάριστη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη είχε το Artinos.gr με τον Θωμά Ρίζο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος...

ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος: Η Ήπειρος μπορεί να χωρέσει τα όνειρα όλων μας

Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε Κοινό των Ηπειρωτών με επικεφαλής τον Γιάννη Στέφο. Για να...

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές Ashud Ahmed και τον Md Khaled πληρεξούσιο ΥπουργόΣυνάντηση Δημάρχου Πάργας 

Με πρωτοβουλία του  Δήμαρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά πραγματοποιήθηκε στην Πάργα συνάντηση  με τον Πρέσβη της Λαϊκής...

Περισσότερα