Την υλοποίηση με την μορφή του κατεπείγοντος δύο αντιπλημμυρικών έργων στην Π.Ε Πρέβεζας ενόψει του χειμώνα ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το πρώτο έργο αφορά τον καθαρισμό και την προστασία πρανών κοίτης ποταμού από Μεγαδένδρο προς Καστροσυκιά προυπολογισμού 80.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν άμεσες εργασίες που απαιτούνται κατά μήκος κοίτης ποταμού από το Μεγαδένδρο το οποίο εκβάλλει στην θάλασσα στην περιοχή της Καστροσυκιάς. Θα γίνουν καθαρισμοί για την προστασία ιδιοκτησιών,θα απομακρυνθούν τα συσσωρευμένα υλικά, τα πεσμένα δέντρα και θα γίνουν αναχώματα με υλικά επί τόπου και λίθους της περιοχής.

Επίσης θα διευθετηθούν σημεία που για χρόνια δεν έχουν καθαριστεί προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Το δεύτερο έργο αφορά τον καθαρισμό του ρέματος “Ξένη” που παροχετεύει προς τον Αχέροντα όλα τα όμβρια ύδατα από την περιοχή του Χειμαδιού και κατά μήκος όλου του Δημ. Διαμερίσματος Καναλακίου.

Λόγω της μορφής και του σχήματος του ρέματος υπάρχουν πολλά προβλήματα από την συσσώρευση των υλικών αλλά και της υπερχείλισης και με το ποσό των 24.800 ευρώ θα πραγματοποιηθούν καθαρισμοί, διευθέτηση αλλά και διαμόρφωση αναχωμάτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να περιοριστούν προβλήματα από νεροποντές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here