ΑρχικήΉπειροςΑντιπρόεδρος επιμελητήριου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας: Να πάρει θέση ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος...

Αντιπρόεδρος επιμελητήριου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας: Να πάρει θέση ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης για το Βιομηχανικό Πάρκο

Δημοσιεύθηκε:

Με μεγάλη μας έκπληξη και οργή ακούσαμε τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Τσιρογιάννη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Δημοτικό ραδιόφωνο και στον δημοσιογράφο κ. Ευάγγελο Πήχα να ανακοινώνει ως ακατάλληλη περιοχή για ΒΙΠΕ την περιοχή Κριεκούκια και να προτείνει την περιοχή της Καλαμιάς .

  Ως παράταξη που συμμετέχουμε στην διοίκηση του επιμελητηρίου, το οποίο είναι εταίρος με τον Δήμο για το Βιομηχανικό Πάρκο, δεν έχουμε καμία ενημέρωση.

   Εδώ εγείρονται τα εξής ερωτήματα :

  1. Πώς ο κύριος Τσιρογιάννης μονομερώς αποφασίζει να αλλάξει την περιοχή του ΒΙΠΕ ?
  2. Έχει απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου?
  3. Έχει ενημερώσει τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και το Δ.Σ.?
  4. Έχει ενημερώσει τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη ο οποίος είχε διαθέσει κονδύλιο 500χιλ. ευρώ για τις μελέτες για ΒΙΠΕ στα Κριεκούκια?
  5. Πόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί μέχρι τώρα για τις μελέτες για τα Κριεκούκια?

Στην συνέντευξη του ο κύριος Τσιρογιάννης  ανέφερε και την εποχή που ήταν υπάλληλος στην Νομαρχία υπεύθυνος για το ΒΙΠΕ.

    Ανατρέξαμε σε έγγραφα εκείνης της εποχής και βρήκαμε έγγραφο της ΕΤΒΑ (που αξιολογούσε τότε τις περιοχές για τα ΒΙΟΠΑ ) που κρίνει ακατάλληλη την περιοχή ΚΡΙΕΚΟΎΚΙΑ, με ημερομηνία 22/8/2008/Α.Π.13636 και συντάκτη τον κύριο Αθανάσιο Κιτσίδη .  Η επιστολή αυτή έχει αποδέκτη τον τότε Νομάρχη κύριο Γεώργιο Παπαβασιλείου και πρωτοκολλείται στην Νομαρχία από την Διεύθυνση σχεδιασμού & προγραμματισμού Νομού Άρτας με υπεύθυνο τότε τον υπάλληλο της Νομαρχίας κύριο Χρήστο Τσιρογιάννη (σημερινό Δήμαρχο).

Γιατί λοιπόν ο κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, Δήμαρχος Άρτας τα επτά τελευταία χρόνια, αφού γνωρίζει σύμφωνα με τα παραπάνω έγγραφα από το 2008 ότι τα Κριεκούκια δεν είναι κατάλληλη περιοχή  για ΒΙΠΕ κάνει μελέτες και προγραμματικές συμβάσεις με το Επιμελητήριο Άρτας ?

Γιατί τα επτά τελευταία χρόνια ανακοινώνει πάνω από δέκα φορές ότι ξεκινάει επιτέλους το ΒΙΠΕ και ότι αυτός ξελάσπωσε το έργο, αν και γνωρίζει από το 2008 ότι δεν είναι ικανή η περιοχή Κριέκουκια για να γίνει?

Γιατί στο προεκλογικό του πρόγραμμα στις δημοτικές εκλογές του 2019 έχει σαν σημαία το ΒΙΠΕ στα Κριεκούκια , λέγοντας  ψέματα ότι προχωράει το έργο??

 Τον προκαλούμε να  απαντήσει δημόσια για τα παραπάνω  στο ΔΣ του Επιμελητηρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Αρτινό επιχειρηματικό κόσμο.

Υ.Γ. Σας παραθέτουμε και τα έγγραφα της Νομαρχίας που αναφέραμε πιο πάνω.

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: