ΑρχικήΉπειροςΑντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στην απόσπαση ιατρών από τα περιφερειακά ιατρεία...

Αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στην απόσπαση ιατρών από τα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου στο Κ.Υ. Βουργαρελίου

Δημοσιεύθηκε:

Το θέμα της στελέχωσης με ιατρούς του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου, αλλά και το πώς ο Δήμος Αρταίων μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος συζητήθηκε στην προ ημερησίας συζήτηση, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό έγγραφο της 6ης ΥΠΕ προς το Κέντρο Υγείας Άνω Καλεντίνης, στο Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου συνταξιοδοτήθηκε η επιστημονικά υπεύθυνη, ενώ αποχωρούν και δύο ιατροί (έναρξη ειδικότητας).

Η 6η ΥΠΕ ζητά την κάλυψη των θέσεων με έναν ειδικευμένο ιατρό, καθώς και την κάλυψη της πρωινής λειτουργίας με έναν ειδικευμένο ιατρό ειδικότητας γενικής ιατρικής και ένα ιατρό που κάνει το αγροτικό του ή είναι οπλίτης ή ειδικευόμενος γενικής ιατρικής.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμος Αρταίων διαθέτει 6 περιφερειακά ιατρεία (σε Γραμμενίτσα, Φιλοθέη, Κωστακιούς, Κορφοβούνι, Βίγλα και Ροδαυγή) από τα οποία καλούνται να αποσπαστούν ιατροί εκ περιτροπής, ώστε να στελεχώσουν το Κ.Υ. Βουργαρελίου.

Ωστόσο, εάν αποσπαστεί κάποιος ιατρός από αυτά τα ιατρεία στο Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου θα δημιουργηθεί σημαντικό πρόβλημα με τη στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων στο Δήμο και ως εκ τούτου δεν θα εξυπηρετούνται σωστά οι συμπολίτες. «Η υγεία των συμπολιτών μας είναι πρώτο μέλημα για εμάς.

Η εκ περιτροπής εργασία των ιατρών από τα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου στο Κ.Υ. Βουργαρελίου θα έχει επιπτώσεις στην λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων στο Δήμο μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιρογιάννης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο της απόσπασης κάποιου ιατρού από περιφερειακό ιατρείο του Δήμου και ζήτησε είτε να υπάρξει νέα πρόσληψη ιατρού ή να στελεχωθεί με ιατρό από κάποια άλλη περιοχή που υπάρχει πλεόνασμα ιατρικού προσωπικού.Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος απέστειλε σχετική επιστολή στην 6η ΥΠΕ με την οποία ζητά να μη διαταραχτεί η λειτουργία των έξι περιφερειακών ιατρείων του Δήμου

Τελευταία νέα

Νέα Διανομή Τροφίμων στους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας, και Ζηρού.

Νέα διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στις 7-9 Ιουνίου 2023...

Ιωάννινα: Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου καθώς και 5 παράτυποι μετανάστες

Συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία...

Στον κατάλογο της UNESCO τα μολύβδινα ελάσματα από το Ιερό και το Μαντείο του Δία και της Διώνης στη Δωδώνη

Την ένταξη των μολύβδινων χρηστήριων πινάκιων από το Ιερό και το Μαντείο του Δία...

Φυλάκιση 13 ετών στον 43χρονο που σκότωσε τη μητέρα του με ξύλινες τάβλες

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Ηράκλειο για τον 43χρονο που δολοφόνησε τη...

Περισσότερα

Ιωάννινα: Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου καθώς και 5 παράτυποι μετανάστες

Συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία...