spot_img
ΑρχικήΉπειροςΑντώνης Βασιλάκης: Θα διαμορφώσω μια διαρκή σχέση δημότη και διοίκησης με ορατά...

Αντώνης Βασιλάκης: Θα διαμορφώσω μια διαρκή σχέση δημότη και διοίκησης με ορατά αποτελέσματα!!

Δημοσιεύθηκε:

Συνέντευξη εκ βαθέων, του Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Βασιλάκη Αντώνη, με τον συνδυασμό Νέο Ξεκίνημα συνεχίζουμε… της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Ζαχαριά για τον Δήμο Πάργας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 

κ. Βασιλάκη Αντώνη θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το σκεπτικό σας, ποιο είναι το κίνητρό σας, ποιο το όραμά σας, τι σας κινητοποίησε να βάλετε υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
Φίλες και Φίλοι συνδημότες, χρόνια τώρα παρακολουθούμε όλοι μας την πορεία ανάπτυξης της περιοχής μας, του δήμου Πάργας μας. Διαπιστώνουμε οτι οι δυο δημοτικές ενότητες Φαναρίου και Πάργας πορεύονται μέσα στο χρόνο με την δική τους ταχύτητα η κάθε μιά.
Εδώ πιστεύω οτι πρέπει να ληφθούν δραστκές αποφάσεις και θα εργαστώ σκληρά γι αυτό, ώστε να εξομοιωθούν οι ταχύτητες ανάπτυξης των δυο δημοτικών Ενοτήτων Φαναρίου και Πάργας.! Όλοι αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον τους. Όλοι θέλουμε να βλέπουμε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών να ανεβαίνει. Όλοι θέλουμε να βλέπουμε τους νέους
να παραμένουν και να αναπτύσσονται στον τόπο τους. Θέλουμε να διαμορφώνεται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης με την κάλυψη όλων των αναγκών των δημοτών, των νέων, των οικογενειών τους, των εργαζομένων, των αγροτών της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Η περιοχή μας, όλοι διαπιστώνουμε οτι έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Τι λείπει και η ανάπτυξη είναι ασθενική; Απαιτείται το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό που να στελεχώσει τις υπηρεσίες του δήμου μας. Απαιτείται περισσότερη οργάνωση και νεα διάρθρωση των υπηρεσιών και των τεχνικών συνεργείων ιδιαίτερα.! Απαιτείται όραμα, δουλειά, θέληση, ασυμβίβαστη ηγεσία, συντονισμός των δυνάμεων, απαιτούνται υψηλότεροι στόχοι, απαιτείται συμπόρευση με την κοινωνία, απαιτούνται νέες δυνάμεις που να θέλουν να εργαστούν με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. Πρέπει να τελειώσουμε με το εγώ και να πορευτούμε με το εμείς.!

Φίλες και φίλοι, μπορούμε να πετύχουμε υψηλότερους στόχους; Βεβαίως και μπορούμε.
Θα ιεραρχήσουμε τα αναπτυξιακά βήματα; Ναι πρέπει να βάλουμε κάτω όλα εκείνα τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος για να στρίψει το καράβι.. και ένα ένα να
τα υλοποιούμε. Τα τελευταία χρόνια γίνανε αρκετά αναπτυξιακά βήματα, βεβαίως.
Την τετραετία που διανύουμε διαπιστώσαμε οτι τόσο ο Δήμαρχος Νίκος Ζαχαριάς, όσο και η ομάδα διοίκησης του δήμου μας, επέδειξαν πιο τολμηρά βήματα και επέτυχαν να βελτιώσουν κατά πολύ τα ζητήματα της καθημερινότητας, με ορατά αποτελέσματα.

Διεκδίκησαν οργανωμένα και λάβανε έγκριση σε πάρα πολλά χρηματοδοτικά προγράμματα, πολλά εκ των οποίων θα αποδώσουν θεαματικά τα επόμενα χρόνια τόσο για την Πάργα όσο και για το Καναλλάκι και το Φανάρι γενικότερα, διότι είναι ήδη εγκεκριμένα, το γνωρίζω.
Η ηγεσία του δήμου μας τόλμησε να βάλει στο παιχνίδι της στρατηγικής ανάπτυξης τους ιδιώτες με διορατικότητα και φιλελεύθερη σκέψη. Επειδή λοιπόν γνωρίζω τις διαδικασίες λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης εκ των έσω με την πολυετή υπηρεσία μου σε αναπτυγμένους δήμους της Αθήνας, καθώς και με την επιστημονική μου κατάρτιση ως απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Φυσικής, αποφάσισα να καταθέσω υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος, διότι πιστεύω οτι μπορώ να συμβάλω
αποφασιστικά στην αναπτυξιακή έκρηξη που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια για τον δήμο Πάργας μας.

Εδώ και 20 χρόνια παρακολουθώ και συμμετέχω στη δημόσια ζωή του τόπου μου με τον άλφα ή βήτα τρόπο και γνωρίζω σε βάθος τα προβλήματα του δήμου Πάργας μας. Χρόνια τώρα γράφω δημόσια τις σκέψεις μου και τις προτάσεις μου για τον τρόπο ανάπτυξης του δήμου μας. Με κινητοποιεί μόνο η αγάπη για τον τόπο μας και η ικανοποίηση να προσφέρω τις δυνάμεις μου ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και τα αναγκαία στρατηγικά αναπτυξιακά βήματα που έχει ανάγκη η περιοχή μας. Με κινητοποιεί το όραμά μου για τον τόπο μας, το οποίο δημοσιοποιώ βήμα – βήμα εδώ και χρόνια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της περιοχής μας.

Πιστεύω και θα το αποδείξω αυτό, σε μια νέα σχέση μεταξύ του δημότη και της διοίκησης.
Απευθυνόμενος σε όλους σας, σε όλους τους πολίτες συνδημότες μου, σας ζητώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας γιατί πιστεύω οτι οι γνώσεις και οι εμπειρίες μου στην τοπική αυτοδιοίκηση από την μία, καθώς και το πάθος μου για να βοηθήσω τον τόπο μου να προοδεύσει και να διεκδικήσει δυναμικά το αναπτυξιακό κομμάτι που δικαιούται χωρίς αποκλεισμούς από την άλλη, είναι ο φάρος που με καθοδηγεί και δεν πρέπει
αυτή η ευκαιρία να χαθεί για τον τόπο.

Εξάλλου χρόνια τώρα η σχέση δημοτικού συμβούλου και δημότη τελειώνει δυστυχώς το βράδυ των εκλογών. ! Εφόσον βρεθώ στο δημοτικό Συμβούλιο θα διαμορφώσω μια διαρκή σχέση δημότη και διοίκησης με ορατά αποτελέσματα. Αυτό θα το διαπιστώσετε πολύ γρήγορα.!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Βιογραφικό με την ματιά της επιρροής των βιωμάτων μου στην διαμόρφωση της σκέψης, των συναισθημάτων και της εξέλιξης της προσωπικότητάς μου. Θα επιδιώξω φίλες και φίλοι να χρωματίσω τις στιγμές, να αναδείξω τις γνώσεις, να σταχυολογήσω τις εμπειρίες μου στο μοναδικό για μένα ταξίδι, αυτό της ζωής και της εξέλιξης του νού και της ψυχής, μέσα από τα διάφορα στάδια της μετάβασης από επίπεδο σε επίπεδο και πώς το καθένα γινόταν ο προθάλαμος για την αναπήδηση στο επόμενο και στο επόμενο σκαλί της ζωής.

• Τα πρώτα μου βήματα τα έζησα στο χωριό Αηδόνι αρχίζοντας το χίλια εννιακόσια εξήντα τρία. Μεγάλωσα σε μια πολυμελή αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια. Με πέντε αδέρφια γύρω μου έμαθα να μοιράζομαι, να συνεργάζομαι, να αναλαμβάνω ευθύνες, να λειτουργούμε σαν ομάδα, να αποκτώ αυτοπεποίθηση.

• Στην Δευτέρα Λυκείου επί εποχής φιλόλογου Δημήτρη Ράπτη στο Καναλλάκι, το 1980, πήρα μεταγραφή για το Ένατο Λύκειο Αθηνών στο θησείο. Από εδώ αρχίζει η αλλαγή. Νέοι συμμαθητές χειραφετημένοι, νέοι καθηγητές βαθιά στοχαστές, αναλυτικοί, με ελεύθερη σκέψη, με όραμα για το ταξίδι στη γνώση και την περιπλάνηση στην αμφισβήτηση, σχεδόν με ερωτική προσέγγιση προς αυτήν την ίδια την γνώση. Όλα αυτά με διαμόρφωσαν, με παίδευσαν, με εξέλιξαν, μου καθοδήγησαν τον νού και την αντίληψη σε νέους ορίζοντες.

• Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η ντίσκο και μας κέρδισε καθώς δεν υπήρχε μέρα που να μην συμμετέχουμε σε αυτοσχέδια πάρτυ και ντισκομάγαζα. Επανάσταση συναισθημάτων, ελευθερία, ζωή !

• Αρχές της δεκαετίας του ΄80 μπαίνω στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το Καποδιστριακό, στη Φυσικομαθηματική (τότε) σχολή στο τμήμα Φυσικής. Υπερηφάνεια, δικαίωση ενός πολύ σκληρού αγώνα, ευκαιρία για βαθύτερη σκέψη, για ανώτατη εκπαίδευση, για μετάβαση στον κόσμο της επιστήμης, με πειθαρχία, με βήματα σταθερά και βλέμμα μακρινό.. Αρχίζω να πιστεύω όλο και περισσότερο σε μένα, να υιοθετώ την αντίληψη του νικητή. Μπορώ.!
Έμαθα να κατακτώ υψηλούς στόχους, να στοχεύω ψηλά να γεμίζω αυτοπεποίθηση. Τα συναισθήματά μου πολλά. Αρχίζω να βάζω και να θέλω νέους στόχους, να
θέλω νέες νίκες. Μπορώ. Και έβαλα!

• Τελειώνω το Πανεπιστήμιο στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 με πτυχιακή εργασία στην Πυρηνική Τεχνολογία και πάω στρατό σε Νατοϊκή τηλεπικοινωνιακή βάση στη Ελλάδα βαθμοφόρος. Υπερηφάνεια.!

• Αρχές δεκαετίας ΄90 αφού τελειώνω την θητεία μου, ξεκινάω τον νέο μου στόχο, ενώ εργάζομαι πλέον ως καθηγητής τόσο σε ιδιαίτερα μαθήματα , όσο και ωρομίσθιος σε Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ της Αθήνας.

• Το 1993 νυμφεύομαι την Φιλόλογο Παναγιώτα Πετροπούλου και αποκτούμε λίγο αργότερα δυο παιδιά τον Χάρη και την Ελένη.
• Το ίδιο έτος 1993 έρχεται η επιτυχία στον νέο
μου στόχο. Παίρνω το Δίπλωμα του Δασκάλου οδήγησης.
• Μέχρι το 1998 ασκώ ταυτόχρονα το επάγγελμα του καθηγητή σε σχολεία, καθώς και του δασκάλου οδήγησης εντατικά. Αυτή η εργασιακή πολυαπασχόληση με σφυρηλατεί, με μαθαίνει πως μπορούν να κερδίζονται πολλές μάχες ταυτόχρονα. Χτίζω μια ανθεκτική προσωπικότητα, μαθαίνω να διαχειρίζομαι τον χρόνο δημιουργικά, μαθαίνω οτι ο άνθρωπος έχει άπειρα όρια αντοχών, αποκτώ πίστη στην κατάκτηση και σφυρηλατούμαι όλο και περισσότερο.

• Αρχές του ΄98 λαμβάνω μέρος στον δεύτερο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με τον νόμο Πεπονή. Μπαίνω στη δημόσια διοίκηση και τοποθετούμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση Αιγάλεω. Λίγο αργότερα μετακινούμαι στον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στον οποίο ασκώ πλείστες όσες αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης 3Β με επιτυχία μέχρι και σήμερα αναλαμβάνοντας την ευθύνη όλων των θέσεων προϊσταμένου τμημάτων και Διεύθυνσης.

• Το 2002 συμμετέχω ενεργά στις προεκλογικές διεργασίες ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, γράφω και προτείνω προγράμματα ανάπτυξης του τότε δήμου Φαναρίου, που υιοθετούνται στο τότε προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού που συμμετείχα, αλλά χάνονται οι εκλογές με τέσσερις ψήφους διαφορά. Λαμβάνω 40% περισσότερους ψήφους από τον μέσο όρο του συνόλου των υποψηφίων του συνδυασμού και έμπαινα στο δημοτικό συμβούλιο εάν είχε εκλεγεί ο τότε συνδυασμός μας.

• Από τότε το όραμά μου αναμένει την κατάλληλη στιγμή για να εκφραστεί και να μετουσιωθεί σε πράξη.! Στις πολλές συζητήσεις μας από την πρώτη στιγμή της εκλογής του δημάρχου Νίκου Ζαχαριά που με πρωτοβουλία του επεδίωξε να επικοινωνεί μαζί μου
για πολλά ζητήματα της αυτοδιοίκησης, διέκρινα έναν άνθρωπο που αγαπά την γνώση, που αναζητά την συνεργασία με ανθρώπους που πιστεύει οτι μπορούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του δήμου Πάργας. Στο καίριο ερώτημα μου προς τον ίδιο αν
χωράει το όραμά μου στο δικό του και του συνδυασμού του, μου απάντησε άμεσα και πειστικά: ¨Ναι βεβαίως και χωράει¨! Από κει αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να ληφθεί η
απόφαση συνεργασίας μας!

• Στις αρχές της δεκαετίας του 2010 έρχεται η οικονομική κρίση για την χώρα μας, που μας προβλημάτισε έντονα όλους μας.
• Διαβάζοντας την ανάλυση ενός Βρετανού φιλοσόφου οτι την κρίση και κάθε κρίση την ξεπερνάς ‘’διασχίζοντάς την’’ και αφήνοντας την πίσω σου θέτοντας νέους στόχους , εμπνεύστηκα ξανά και έκανα πράξη την απόκτηση των κατάλληλων γνώσεων που
πιστοποιήθηκαν επίσημα από το υπουργείο Ναυτιλίας με το Δίπλωμα-πτυχίο του εκπαιδευτή χειριστών σκαφών αναψυχής.
• Μπαίνω στο κόσμο της θάλασσας εκπαιδεύοντας τους νέους κυβερνήτες σκαφών αναψυχής και γνωρίζω εκεί ένα πολύ ενεργό και πετυχημένο κομμάτι της κοινωνίας που συνεχίζει να μάχεται με επιτυχία και να διεκδικεί την ποιότητα στη ζωή του ‘’αγνοώντας’’ την κρίση που μαστίζει την χώρα μας.

• Διαπιστώνω γρήγορα οτι ο βρετανός φιλόσοφος είχε δίκιο.. Κάθε κρίση την ξεπερνάς θέτοντας νέους στόχους που διεκδικείς με αποφασιστικότητα ώστε να σε οδηγήσουν έξω από την καμμένη γή που κυριαρχεί γύρω σου. Κάθε στάδιο της ζωής με διδάσκει, μου προσδίδει εμπειρία, με μαθαίνει να διεκδικώ την επιτυχία, να πιστεύω στην νίκη, να αποκτώ πολλές και σύνθετες οπτικές γωνίες, να αποφασίζω γρήγορα, να μην υποχωρώ αν δεν ολοκληρώσω τα απαραίτητα βήματα για την επίτευξη κάθε στόχου, να αγαπάω την προσφορά, να θέλω να δώσω, να θέλω να βοηθήσω. Όλα αυτά τα χρόνια από τότε που εμπνεύστηκα το όραμα για την ανάπτυξη και αλλαγή για την πατρίδα μου, έμεινε ανεκπλήρωτη η επιθυμία να δώ την πατρίδα μου το Καναλλάκι, το Φανάρι και τον δήμο Πάργας να προοδεύει, να αλλάζει, να έχει προοπτική, να έχει μέλλον όπως εγώ το οραματίζομαι.
• Ήρθε λοιπόν η ώρα που είμαι πια έτοιμος από ποτέ να συνεισφέρω προς κάθε κατεύθυνση στην συνολική αναβάθμιση και πρόοδο του τόπου μου, του δήμου Πάργας μας. Ζητάω από κάθε συνδημότη μου, από κάθε πολίτη του δήμου μας να με εμπιστευτεί και να μου δώσει
την ψήφο του ώστε να μπω στο δημοτικό συμβούλιο αποκτώντας έτσι το βήμα και την φωνή που θα είναι η φωνή του, θα είναι η αγωνία του, θα είμαι ο εκπρόσωπός σου για κάθε σου ζήτημα και για κάθε σου διεκδίκηση για μια νέα και πρότυπη σχέση του δημότη με την διοίκηση. Με την είσοδό μου στο δημοτικό συμβούλιο υπόσχομαι οτι εκεί ακριβώς αρχίζει ο συμμετοχικός αγώνας για την αληθινή και ειλικρινή εκπροσώπησή σας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας, αγωνιζόμενος για την προώθηση προς υλοποίηση όλων εκείνων των έργων που είναι άκρως απαραίτητα για να βγει η περιοχή μας
οριστικά από την βραδύτητα και με δύναμη να συνεχίσει να επιταχύνει προς την ανάπτυξη!

Αντώνης Βασιλάκης – Φυσικός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Συνδυασμός «Νέο Ξεκίνημα
συνεχίζουμε..»
Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
Νίκος Ζαχαριάς
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πάργας

Τελευταία νέα

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στην Άρτα. 

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του ΣπύρουΡιζόπουλου στην Άρτα. Η εκδήλωση...

Συνέντευξη του Θωμά Ρίζου υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με το συνδυασμό «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ – Τόπος να Ζεις»

Μία ευχάριστη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη είχε το Artinos.gr με τον Θωμά Ρίζο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος...

ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος: Η Ήπειρος μπορεί να χωρέσει τα όνειρα όλων μας

Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε Κοινό των Ηπειρωτών με επικεφαλής τον Γιάννη Στέφο. Για να...

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές Ashud Ahmed και τον Md Khaled πληρεξούσιο ΥπουργόΣυνάντηση Δημάρχου Πάργας 

Με πρωτοβουλία του  Δήμαρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά πραγματοποιήθηκε στην Πάργα συνάντηση  με τον Πρέσβη της Λαϊκής...

Περισσότερα