Από τις αρχές του 2020 είχαν να καταγραφούν στην πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων εικόνες όπως οι χθεσινές με εκατοντάδες φοιτητές να βρίσκονται στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια με την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ένα από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας που επέστρεψαν από τις 4 Οκτωβρίου στη διά ζώσης λειτουργία μαθημάτων και εργαστηρίων, με ένα πρωτόκολλο λειτουργίας εξαιρετικά αυστηρό και λεπτομερές, που «πατά» ωστόσο στο μεγαλύτερο πλεονέκτημα που είναι το υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης της φοιτητικής κοινότητας.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλο Αλμπάνη στο ITV η πρώτη ημέρα λειτουργίας του Πανεπιστημίου κύλησε απόλυτα ομαλά, χωρίς διαδικαστικά προβλήματα και καθυστερήσεις με τον έλεγχο για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού – νόσησης ή τα rapid test.

«Προς το τέλος της εβδομάδας η κατάσταση θα εξομαλυνθεί περισσότερο αφού περιμένουμε να αναλάβουν υπηρεσία και οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν ως πρόσθετο προσωπικό για το βοηθητικό έργο των καθηγητών και θα συνδράμουν στον έλεγχο. Το θετικό είναι όπως επιβεβαιώθηκε από τους σημερινούς ελέγχους ότι το 95% των φοιτητών έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει» σημείωσε αρχικά.

Καθοριστικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε και η λειτουργία των τριών εμβολιαστικών γραμμών σε Γιάννενα, Άρτα και Πρέβεζα αποκλειστικά για μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπως και σε όλα τα ιδρύματα της χώρας δεν ξεκίνησαν χθες τα μαθήματα για τους φοιτητές του πρώτου εξαμήνου, κάτι που αναμένεται να γίνει από την ερχόμενη εβδομάδα με το υπουργείο Παιδείας να μην έχει αποστείλει μέχρι χθες τους πίνακες των πρωτοετών στα πανεπιστήμια.

Επέστρεψαν με χαμόγελο
Η εικόνα των εκατοντάδων φοιτητών έξω από τη Λέσχη του Πανεπιστημίου ήταν δηλωτική της ανυπομονησίας και της ικανοποίησης για την επιστροφή τους στην διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Με ελάχιστες εξαιρέσεις άλλωστε το παραδέχθηκαν και στις δηλώσεις που έκαναν στο φακό του ITV.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ