Εικόνες βιβλικής καταστροφής έρχονται από την Κρυοπηγή της Πρέβεζας, όπου οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο και όχι μόνο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή το φετινό χειμώνα, είναι τεράστιες.

Όπως μαρτυρούν οι εικόνες που αναρτήθηκαν στη σελίδα του χωριού στο Facebook, η γη έχει ανοίξει στο δρόμο για τους Αγίους Αναργύρους και οι κατολισθήσεις είναι συνεχείς.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας μάλιστα ανακοινώθηκε η άμεση διακοπή και απαγόρευση της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού από την διασταύρωση της επαρχιακής οδού 19 Αρχαγγέλου – Γλυκής προς Κρυοπηγή και έως την Κρυοπηγή.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως μετά από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις προκλήθηκαν εκτεταμένες κατολισθήσεις εδαφών στην περιοχή και εκτεταμένες καταστροφές στην οδό που συνδέει την επαρχιακή οδό με την Κρυοπηγή ενώ, επισημαίνεται ότι οι κατολισθήσεις αυτές είναι σε εξέλιξη, και οι ζημιές στην εν λόγω οδό πιθανόν να επιδεινωθούν και να επεκταθούν.

Ως εκ τούτου ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εν λόγω οδό και έχει τοποθετηθεί και η σχετική προειδοποιητική σήμανση στην διασταύρωση της οδού με την επαρχιακής οδού 19 που συνδέει την Ε.Ο. 19 Αρχαγγέλου – Γλυκής με την Κρυοπηγή και από την πλευρά της Κρυοπηγής πριν την κατολισθαίνουσα περιοχή επισημαίνει το mypreveza.gr.

Η εν λόγω οδός θα πρέπει να παραμείνει κλειστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και επειδή το φαινόμενο των κατολισθήσεων είναι σε εξέλιξη, δεν δύναται επί του παρόντος να προσδιορισθεί η χρονική διάρκεια.

Ειδικότερα, σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας λεωφορείων και φορτηγών επί της οδού από την επαρχιακή οδό 19 Αρχαγγέλου – Γλυκής έως την Κρυοπηγή, η κυκλοφορία τους από Πρέβεζα προς Κρυοπηγή και αντιστρόφως θα γίνεται μέσω της οδού από τον κόμβο Καμαρίνας της επαρχιακή οδό. 19 – Καμαρίνα – Αρχαία Κασσιώπη – Ζάλογγο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ