ΑρχικήΉπειρος«Καταδρομικοί» εμβολιασμοί στα χωριά του Δήμου Δωδώνης

«Καταδρομικοί» εμβολιασμοί στα χωριά του Δήμου Δωδώνης

Δημοσιεύθηκε:

Ένας σημαντικός αριθμός κατοίκων του Δήμου Δωδώνης, κυρίως σε απομακρυσμένες κοινότητες, έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, χάρη στην προσπάθεια των ανθρώπων του Κέντρου Υγείας Δερβιζιάνων και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τόσο με την εφαρμογή των λεγόμενων «καταδρομικών» εμβολιασμών, όσο, κυρίως, με τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Οι «καταδρομικοί» εμβολιασμοί έφτασαν πρώτοι στα χωριά του Δήμου Δωδώνης το περασμένο καλοκαίρι και σε διαφορετικές ημέρες εμβολιάστηκαν 19 κάτοικοι.

Ακολούθως, με την έναρξη του προγράμματος των κατ’ οίκον εμβολιασμών από την πολιτεία, η προσπάθεια ξεκίνησε άμεσα προκειμένου να εμβολιαστούν ανήμποροι, υπερήλικες και κατάκοικοι.

Από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα, έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson 105 δημότες, ενώ 78 έχουν λάβει και την «αναμνηστική», τρίτη δόση με το σκεύασμα της Pfizer. Επιπρόσθετα, για την επόμενη εβδομάδα, έχουν προγραμματιστεί δέκα ακόμα εμβολιασμοί πρώτης δόσης (Johnson and Johnson) και έξι ακόμα για την «αναμνηστική» δόση.

«Ο Δήμος Δωδώνης, αξιοποιώντας την πολυτιμότατη συμβολή του Κέντρου Υγείας Δερβιζιάνων, θέλει να επιτελέσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, το καθήκον του, για τη διασφάλιση της υγείας των συνδημοτών μας έναντι του κορωνοϊού.

Τόσο με τους διαγνωστικούς ελέγχους (rapid test) που συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο μας και οι οποίοι έγιναν στο παρελθόν, με τη συνεργασία της 6ης ΥΠΕ, όσο και με την εν εξελίξει επιχείρηση “Ελευθερία”, ο Δήμος Δωδώνης στέκεται αρωγός στο έργο της πολιτείας», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, καλώντας όλους να τηρούν τις συμβουλές των ειδικών για τους εμβολιασμούς και τα μέτρα κατά της Covid-19, με την ελπίδα και την ευχή ότι το 2022 θα είναι μια καλύτερη χρονιά.

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: