Την άμεση καταβολή αναδρομικά 13ου και 14ου μισθού σε 15 συμβασιούχους εργαζόμενους με προγράμματα ΕΣΠΑ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Αρταίων, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Άρτας.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr αποφάσισε ότι η περικοπή δώρων και επιδομάτων αδείας ήταν παράνομη και με άμεσα εκτελεστέα απόφαση αποδίδει αναδρομικά τα ποσά που αντιστοιχούν στον κάθε εργαζόμενο για τη τελευταία διετία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων: 

«Συνάδελφοι συμβασιούχοι ΕΣΠΑ που εργάζονται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Αρταίων, διεκδίκησαν δικαστικά τα αναδρομικά τους για την παράνομη περικοπή σε δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματα αδείας καλοκαιριού και δικαιωθήκαν.

Το Ειρηνοδικείο Άρτας αποφάσισε ότι η περικοπή δώρων και επιδομάτων αδείας ήταν παράνομη και με άμεσα εκτελεστέα απόφαση αποδίδει τη δικαιοσύνη και αναδρομικά τα ποσά που αντιστοιχούν στον κάθε εργαζόμενο για τη τελευταία διετία.

Μια ακόμη θετική εξέλιξη στους δικαστικούς αγώνες όλων των συνάδελφων για την διεκδίκηση των αυτονοήτων που σε δύσκολες εποχές κρίσης, με αβάσταχτους φόρους και υποχρεώσεις, περιδοθήκαν.

Να σημειώσουμε ότι με αυτά τα χρήματα των δώρων, καλύπτονταν πολλές ανάγκες των εργαζομένων και κινούνταν και η αγορά με ανάλογο τζίρο.

Είμαστε ικανοποιημένοι για αυτή τη θετική έκβαση των πράγματων, εν αναμονή και άλλων αποφάσεων που εκκρεμούν και θεωρούμε πως η κατεύθυνση της Κυβέρνησης μετρά από τόσες θετικές αποφάσεις, θα είναι στην έκδοση νομοθετικής ρύθμισης για την απόδοση σε όλους τους εργαζομένους των δώρων από δω και πέρα, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης, βγήκαμε από τα μνημόνια και οι περικοπές αφορούσαν αυτά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ