Την προσοχή των πολιτών στα κρούσματα επιτήδειων με σκοπό την παραπλάνηση, εξαπάτηση & είσπραξη χρήματων, συνιστά ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με αφορμή περιστατικό εξαπάτησης τοπικής επιχείρησης από άγνωστο άτομο που προσποιούνταν τηλεφωνικά Αντιδήμαρχο της πόλης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει: «Προς αποφυγή περιπτώσεων απάτης, εφιστούμε την προσοχή των πολιτών, να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις συναλλαγές τους.

Διευκρινίζουμε πως οι οικονομικές συναλλαγές με τον Δήμο Ηγουμενίτσας πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ρητές διατάξεις του νόμου και αποκλειστικά και μόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες που λειτουργούν εντός του Δημαρχείου.

Σε περίπτωση απόπειρας απάτης, καλούμε τους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος, προσποιούμενος Αντιδήμαρχο της πόλης επικοινώνησε με έμπορο της περιοχής ζητώντας του προϊόντα για τις ανάγκες των προνοιακών υπηρεσιών, συνολικής αξίας 600€.

Ο έμπορος αφού αρχικά συμφώνησε για τη συναλλαγή, έλαβε στο email του την απόδειξη της κατάθεσης, στην οποία όμως εμφανιζόταν το ποσό των 6.000€.

Αμέσως επικοινώνησε ξανά μαζί του ο άγνωστος που προσποιούνταν τον Αντιδήμαρχο, λέγοντάς του πως εκ παραδρομής έγινε κατάθεση 6.000€ και όχι 600€, ζητώντας από τον έμπορο να του επιστρέψει τη διαφορά.
Ο καταστηματάρχης αντιλήφθηκε την απόπειρα εξαπάτησης και αφού επικοινώνησε με τον πραγματικό Aντιδήμαρχο, κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here