Η Αφρικανική σκόνη που έχει κάνει την εμφάνισή της και στον ουρανό της Ηπείρου αναμένεται να παραμείνει μέχρι και μεθαύριο Σάββατο, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, καθώς οι συγκεντρώσεις της στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο μεταφοράς σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η επικράτηση ανέμων νοτίων διευθύνσεων κατά το διάστημα αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή μεταφορά Αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας.

Η παρατεταμένη μεταφορά, αν και δεν είναι πρωτόγνωρη για την εποχή, δεν αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο, αφού συνήθως τα επεισόδια μεταφοράς σκόνης δεν υπερβαίνουν σε διάρκεια τις 2 έως 3 ημέρες.

Μεταξύ των κυριότερων επιπτώσεων του φαινόμενου θα είναι: 4 η συγκράτηση της ανόδου της θερμοκρασίας που αναμένεται κατά τις επόμενες ημέρες. 4 η περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα. 4 η εκδήλωση λασποβροχών από σήμερα, Πέμπτη κι έπειτα, οπότε αναμένονται φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Στα Γιάννενα αναμένονται ασθενείς βροχές, με την ανώτερη θερμοκρασία σήμερα να φτάνει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Σχεδόν ίδιο το σκηνικό του καιρού και αύριο, Παρασκευή, ενώ το Σάββατο προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ