Μέσω facebook ο Κώστας Μπέστας έκανε γνωστό στις 18 Δεκεμβρίου πως μια αλεπού βρέθηκε πυροβολημένη δεμένη με σύρμα σε πινακίδα του Κ.Ο.Κ. στον νομό Ιωαννίνων στη λίμνη Πηγών Αωού.

Στην περιοχή «Πέντε Αλώνια» βρέθηκε το πτώμα του ζώου έτσι δεμένο με σχοινιά και σύρματα…

Ο κ. Μπέστας εξήγησε στο zoosos.gr πως φίλη του εντόπισε το πτώμα έτσι, τράβηξε τις φωτογραφίες και έκανε και καταγγελία στο Α.Τ. Μετσόβου και τον ενημέρωσε στέλνοντας του τα στιγμιότυπα. Ο κ. Μπέστας στην ανάρτηση του επισήμανε τα εξής: «Αν αναρωτιέστε τι άνθρωπος πρέπει να είσαι για να κάνεις κάτι τέτοιο, να σας πω εγώ. Σίγουρα είσαι από την ξεφτιλισμένη κυνηγετική οικογένεια!! Το άτυχο ζώο είναι πυροβολημένο στο λαιμό. Λίμνη πηγών Αώου».

Με δικαιολογία τη λύσσα κυνηγοί εξοντώνουν επ’ αμοιβή τις αλεπούδες

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρώην πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με ανάρτηση της στο facebook κάνει λόγο και για την στοχοποίηση των αλεπούδων με δικαιολογία τη λύσσα αλλά και για τη μανία των κυνηγών να τις σκοτώνουν και να τις βασανίζουν ποικιλοτρόπως επειδή τους τρώνε τα θηράματα. Ουσιαστικά θανατώνουν τα ζώα που κυνηγούν για να τραφούν γιατί μόνο έτσι μπορούν να επιβιώσουν.

Η κα Μπομπολάκη επισήμανε τα εξής: «ΣΚΛΗΡΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λίμνη πηγών Αώου.

Αφιερωμένες στην #Κτηνιατρική του #ΥΠΑΑΤ και στις Κτηνιατρικές βόρεια, που δε μπορούν να καταλάβουν, ότι δεν είναι μόνο αυτές οι λίγες αλεπούδες που πηγαίνουν οι κυνηγοί στις κατα τόπους κτηνιατρικές με την επικήρυξή τους στα πλαίσια της επιτήρησης της λύσσας αλλά, όπως εξηγήσαμε και στη συνάντησή μας πρόσφατα στο ΥΠΑΑΤ με την Προισταμένη της Διεύθυνσης Υγείας,οι αλεπούδες που σκοτώνουν τα παλληκάρια και δεν τις εμφανίζουν στις κτηνιατρικές είναι πολλές εκατοντάδες, που τις σκοτώνουν νόμιμα λόγω επικήρυξης.

Γιατί οι αλεπούδες είναι εχθρός-ανταγωνιστής  των κυνηγών επειδή και οι δύο κυνηγούν το ίδιο θήραμα και τους παίρνουν τη “δουλειά” .

Σταματήστε πια να προστρέχετε με το πρώτο στα συνεργεία δίωξης των κυνηγών .

Προσαρμοστείτε καμιά φορά  με τις επιταγές και τα ψηφίσματα της Ευρώπης κ του Ευρωκοινοβουλίου.

Μάστιγα έχουν καταντήσει, σκοτώνουν ο,τι βρουν μπροστά τους .

Και όσες δε τις σκοτώσουν τις “καθαρίζουν”με δηλητήριο-φόλες

Επικήρυξη και φόλα ίσον πογκρόμ των αλεπούδων.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ