Στην πλειονότητά τους πρόκειται για εργάτες γης, που φτάνουν στην Ελλάδα για να εργαστούν σε καλλιέργειες.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν παρουσιαστεί προβλήματα, με τους αστυνομικούς και τους τελωνειακούς υπαλλήλους να εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς ήταν αδύνατον να πειθαρχήσουν όσοι έφταναν στα σύνορά στις εντολές τους.

Μάλιστα, το Αστυνομικό Τμήμα της Κακαβιάς επισκέφθηκε και κλιμάκιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, το οποίο στη συνέχεια προχώρησε σε παρεμβάσεις για να δρομολογηθεί η λήψη μέτρων για την προστασία των αστυνομικών και όχι μόνο από πιθανά κρούσματα κορωνοϊού.

Κατόπιν συνεννόησης του προέδρου του περιφερειακού τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κωνσταντίνου Ντακαλέτση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Βασίλειο Μουσελίμη και τον Διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς Θωμά Μπέτση, κλιμάκιο υπαλλήλων και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού παρέχει από το πρωί βοήθεια στα σύνορα με την Αλβανία, προκειμένου να γίνονται θερμομετρήσεις σε όσους εισέρχονται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο απαιτούμενων ελέγχων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ήδη την πρώτη ημέρα παρουσίας του Ερυθρού Σταυρού, έγιναν περισσότερες από 150 θερμομετρήσεις, ενώ υπήρξε και ανάγκη συστάσεων για τήρηση αποστάσεων και μέτρων ασφαλείας.

 

 

agon.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here