Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από αυτοκίνητα (drive through) πραγματοποίησε σε πολίτες στην Πρέβεζα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο.

Οι πολίτες τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας είχαν την ευκαιρία να εξετασθούν δωρεάν για Covid 19, από την Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ που βρέθηκε για περίπου 5 ώρες το πρωί του Σαββάτου στο δημοτικό πάρκινγκ, στην παραλία της Πρέβεζας, μέσα από το αυτοκίνητό τους αλλά και πεζοί.

Η διαδικασία ήταν απλή και διαρκούσε 5 λεπτά , ενώ οι πολίτες ενημερώθηκαν μέσω sms για τα αποτελέσματα. Έγιναν συνολικά 174 τεστ συμπολιτών μας και όλα ήταν αρνητικά.

Παρών στη διαδικασία μεταξύ άλλων ήταν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος (ο οποίος υπεβλήθη και σε test) και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Συντονιστής Διαχείρισης Κρουσμάτων COVID -19, Γιάννης Δαρδαμάνης.

Ικανοποιητική χαρακτήρισε την ανταπόκριση των πολιτών στη διαδικασία ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Συντονιστής Διαχείρισης Κρουσμάτων COVID -19, Γιάννης Δαρδαμάνης, ενώ πρόσθεσε είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν οι πολίτες σε αυτούς τους ελέγχους, προκειμένου να αποτυπώνεται η εικόνα της κατάστασης στην περιοχή.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο μέχρι σήμερα πολύ χαμηλό ιικό φορτίο στα λύματα του δήμου της Πρέβεζας, που έδειξαν οι έλεγχοι που έχουν γίνει από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και όλοι μαζί να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πιστά τα μέτρα για να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την κατάσταση, ενώ ευχαρίστησε τον ΕΟΔΥ καθώς και τους πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Τέλος τόσο ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Νίκος Γεωργάκος, όσο και ο Αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Δαρδαμάνης, τόνισαν ότι ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα είναι κοντά στους δημότες με συνεχείς αντίστοιχες δράσεις για όσο χρονικό διάστημα αυτό επιβάλλεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ