Συνεχίζονται οι μεγάλες αντιδράσεις για τον θάνατο του Χρήστου Ζορμπά, 29χρονου εργάτη που σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία το Σάββατο 6 Ιουνίου στο εργοστάσιο «Ήπειρος» στην Άρτα.

Το Εργατικό Κέντρο της περιοχής καλεί σε συλλαλητήριο σήμερα, 8 η ώρα το απόγευμα στην πλατεία Κιλκίς της Άρτας, ενώ η οικογένεια του δηλώνει ότι θα κυνηγήσει μέχρι το τέλος τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Από τη στιγμή της είδησης του θανάτου του 29χρονου Χρήστου, που ήταν γνωστός τόσο στην Άρτα, όσο και στο λατρεμένο του χωριό, το Αθαμάνιο, η περιοχή δεν έχει άλλο θέμα συζήτησης. Σύμφωνα με την οικογένεια, τα ερωτήματα που πλανώνται πάνω από την τραγική υπόθεση είναι πολλά και δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από τη μεριά της εργοδοσίας.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Άρτας, αλλά και με βάση τις ανακοινώσεις κομμάτων στον νομό, η υπόθεση θα τραβήξει αφού υπάρχουν ενδείξεις ότι επιχειρείται συγκάλυψη για έναν ακόμα θάνατο που χαρακτηρίζεται «εργατικό δυστύχημα», όρος που δεν αποκαλύπτει τις ευθύνες.

«Δεν σκοτώθηκε ένας! Σκοτώθηκε ο Χρήστος»

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας σε ανακοίνωση του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Για τον Χρήστο, τον συνάδελφό μας που σκοτώθηκε στο εργοστάσιο «Ήπειρος», κανένας δρόμος δεν οδηγεί στο σπίτι του. Ήταν κλεισμένοι από καιρό. Από τον συνωστισμό, των παραγόντων που καμάρωναν για το οικονομικό θαύμα που συντελείται στην Άρτα. Ήταν κλεισμένοι ασφυκτικά από τους δείκτες της κερδοφορίας που κάθε χρόνο, και σε όλη την περίοδο της κρίσης ανέβαιναν με αριθμητική πρόοδο, κατά πως λένε και οι επίσημοι ισολογισμοί τους που δημοσιεύουν στο ίντερνετ.

Ήταν κλεισμένοι από τα χαλιά πού έστρωσαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και οι προηγούμενες, που ο καημός τους να χτυπήσουν τα εργασιακά δικαιώματα, τους αγώνες των εργαζομένων, διαμόρφωσαν καθεστώς γαλέρας, σε όλα τα εργοστάσια. Ήταν κλεισμένοι, από την ανωνυμία των εταιρειών, των κερδών, των δεικτών του χρηματιστηρίου, των ιερών και οσίων της κοινωνίας της εκμετάλλευσης, όλων αυτών των παραγόντων που μοιράζουν τη ζωή σε μεροκάματα, για να κρύψουν κάτω από το χαλί, σε καθεστώς ανωνυμίας, την τάξη που παράγει τον πλούτο σε αυτή την κοινωνία. Και σαν να μην έφταναν αυτά, δεν ενημέρωσαν τους γονείς του παιδιού, με πρόσχημα ότι δεν είχαν τηλέφωνο. Γι’ αυτό για μας δεν σκοτώθηκε ένας! Σκοτώθηκε ο Χρήστος.

Και απαιτούμε:

Να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του συναδέλφου μας από την Επιθεώρηση και να μην «ξεχαστεί», όπως άλλες φορές στο παρελθόν.

Να εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στα μεροκάματα και βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here