ΑρχικήΉπειροςΆρτα: Δεσμευμένο αλλά απλήρωτο το ακίνητο για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Άρτα: Δεσμευμένο αλλά απλήρωτο το ακίνητο για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Δημοσιεύθηκε:

Ένα ακίνητο αναζητά ιδιοκτήτη.. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση των ακινήτων και εγκαταστάσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας- Φιλιππιάδας, θέμα που ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή τα προβλήματα στέγασης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Το Τμήμα, από τα καλύτερα στον τομέα του, ασφυκτιά. Φοιτητές και καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται από κτίριο σε κτίριο του πρώην ΤΕΙ και Πανεπιστημίου πλέον στην Άρτα ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Το ζήτημα των υποδομών αναδείχθηκε εδώ και ένα χρόνο όταν ο Δήμος Άρτας… ανακάλυπτε πρόθεση του Πανεπιστημίου για μεταφορά του Τμήματος στα Γιάννινα. Μετά από απανωτές συνεδριάσεις και συζητήσεις ο Δήμος πείστηκε ότι δεν θα μεταφερθεί το Τμήμα μέχρι πριν από λίγες μέρες οπότε και επανέφερε το θέμα.

Εκ του μη όντος…

Από τη νέα συζήτηση που άνοιξε ωστόσο προέκυψε άλλο ζήτημα. Κι αυτό μέσα από την ανταλλαγή ανακοινώσεων Περιφέρειας και Δήμου. Η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε γνωστό ότι διαθέτει 500 χιλιάδες στο Δήμο ώστε να προχωρήσει στην αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος της Ένωσης και την δημιουργία των κατάλληλων χώρων για την στέγαση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Ο Δήμος απάντησε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν του ανήκει, δήλωνε αναρμόδιος να τοποθετηθεί επί του εγγράφου της Περιφέρειας θεωρώντας ότι του εστάλη λόγω λανθασμένης ή ελλιπούς πληροφόρησης των υπηρεσιών της.

Αυτά τον Μάρτιο του 2022!

Πριν τρία χρόνια ο Δήμος Άρτας ανακοίνωνε πανηγυρικά την αξιοποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων μέσω μάλιστα ολοκληρωμένης παρέμβασης ανάπλασης και αξιοποίησης του χώρου.

Ο Δήμος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αγορά του οικοπέδου, εφαρμόζοντας την εγκεκριμένη πράξη του πολεοδομικού σχεδίου της Ελεούσας, ανέφερε η ανακοίνωση που συνοδευόταν και από την ακόλουθη δήλωση του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη: «Ο συγκεκριμένος χώρος είναι χαρακτηρισμένος για πολιτιστικές χρήσεις και σε συνδυασμό με το Δημοτικό πάρκινγκ και το Ιστορικό Γιοφύρι που υπάρχει δίπλα, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση της περιοχής αυτής, ειδικότερα δε μετά και την πρόσφατη έναρξη της υλοποίησης της μελέτης για την Οριοθέτηση και την Αντιπλημμυρική θωράκιση του ποταμού Αράχθου».

Τι συμβαίνει με τα συγκεκριμένα ακίνητα;

Οι εκτάσεις και οι αποθηκευτικοί χώροι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας- Φιλιππιάδας περιλαμβάνονται στην επέκταση του σχεδίου πόλης που έχει γίνει εδώ και χρόνια και προορίζονται για πολιτιστικές χρήσεις. Η ενέργεια αυτή στέρησε από την Ένωση κάθε δυνατότητα να τα αξιοποιήσει. Μάλιστα όταν τα χρόνια περνούσαν και η διαδικασία δεν ολοκληρωνόταν κατέθεσε αγωγή για ακύρωση του σχεδίου.

Τότε παρενέβη ο Δήμος με την σημερινή δημοτική αρχή και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει το τίμημα ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης. Η αγωγή αποσύρθηκε και τα χρήματα δεν καταβλήθηκαν ποτέ. Η δικαστική διαδικασία για την απαλλοτρίωση έχει ολοκληρωθεί με την διαφορά ότι ο Δήμος έχει δεσμευμένα και απλήρωτα τα ακίνητα!

Το ποσό που πρέπει να καταβάλλει πλησιάζει το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, υπερδιπλάσιο από το σύνολο των οφειλών της ΕΣΑΦ, κάτι που θα έδινε πραγματική ανάσα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών. Προφανώς για τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου είναι μεγάλο με αποτέλεσμα τα ακίνητα να παραμένουν δεσμευμένα και αναξιοποίητα.

 

 

epiruspost.gr

Τελευταία νέα

Why You Should Consider a Whole-Home Water Purification System

Clean water is essential for the well-being of your family and your house. Unfortunately,...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Περισσότερα