Εικόνες ντροπής για την πόλη της Άρτας είναι αυτές που δημοσιεύονται παρακάτω.

Βλέποντάς τες θα πίστευε κανείς ότι πρόκειται για εικόνες τραβηγμένες σε μια χωματερή, κι όμως όχι, οι εικόνες αυτές προέρχονται από το ποτάμι μας!

Ένας σκουπιδότοπος που έχει δημιουργηθεί από ανεύθυνους συμπολίτες μας ή και κάποιες ομάδες συμπολιτών μας που δεν καταλαβαίνουν ότι οφείλουν να σέβονται την πόλη στην οποία διαμένουν κι όχι να ζουν παρασιτικά εις βάρος της, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο «καταλληλότερος χώρος» για να εναποθέσουν τα απορρίμματά τους είναι η περιοχή δίπλα στο ποτάμι μας, σε σημεία λίγο πιο κάτω από το μικρό φράγμα στο Πουρνάρι, μετατρέποντας το χώρο εκεί σε μια χωματερή.

Εικόνες ντροπής που πλήττουν την όμορφη εικόνα της πόλης μας, εικόνες ντροπής για τη Δημοτική Αρχή που έχει αναλάβει τα ηνία της περιοχής εκεί, μιας και η καθαριότητα της συγκεκριμένης περιοχής αποτελεί καθαρά δική της ευθύνη.

Εικόνες ντροπής που μπορούν να θίξουν ακόμη και την τουριστική προβολή της πόλης μας, η οποία – τουλάχιστον προ κοροναϊού- αποτελούσε προτεραιότητα και για τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων, μιας που τέτοιες εικόνες πλήττουν την Άρτα στο σύνολό της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας “Μαχητής Άρτας” προκύπτει πως η χωματερή που δημιουργήθηκε δίπλα στο ποτάμι δεν αποτελεί αποτέλεσμα συνθηκών του τελευταίου ενάμισι μήνα, αλλά αντιθέτως προϋπήρχε εδώ και πολύ- πολύ καιρό…

Κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την κατάσταση αυτή που απειλεί τη δημόσια υγεία όλων των Αρτινών και των υπόλοιπων περιοχών απ’ όπου διέρχεται ο Άραχθος ποταμός, κάνοντας λόγο για υγειονομική βόμβα, αφού αν ανεβεί η στάθμη του ποταμού, τα απορρίμματα και τα μπάζα θα παρασυρθούν από το ρεύμα του ποταμού μολύνοντας τόσο το ίδιο το ποτάμι, τα νερά του καθώς και τα ψάρια που ζουν εκεί, όσο και τις γύρω κατοικήσιμες περιοχές.

Καλείται λοιπόν η Δημοτική Αρχή της εν λόγω περιοχής να αναλάβει γρήγορα δράση… προτού να είναι πολύ αργά. Για την ακρίβεια, έπρεπε ήδη να έχει αναλάβει…!

 

 

 

Εφημ. “Μαχητής Άρτας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here