Μπαράζ προσλήψεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας με 500 νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού προγραμματίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας θα ενισχυθεί με εννέα (9) μόνιμους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.
Πιο συγκεκριμένα, στην προκήρυξη πρόσληψης που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνονται:

Μία (1) θέση ειδικευμένου γιατρού αναισθησιολογίας ή παθολογίας ή καρδιολογίας ή πνευμονολογίας-φυματιολογίας, με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση σε επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση σε ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) για τον βαθμό του διευθυντή,
Μια θέση ειδικευμένου γιατρού ειδικής παθολογίας ή γενικής ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία επείγουσας ιατρικής ή ΜΕΘ, στο βαθμό επιμελητή Α΄,
Μια θέση με αντίστοιχα προσόντα, ήτοι αποδεδειγμένη εμπειρία επείγουσας ιατρικής ή ΜΕΘ, με ειδικότητα χειρουργικής, στο βαθμό επιμελητή Α’,
Δύο θέσεις ειδικευμένων γιατρών, με ειδικότητα καρδιολογίας, στο βαθμό επιμελητή Β’,
Μια θέση ειδικευμένου γιατρού ορθοπεδικής, με το βαθμό επιμελητή Β’,
Μια θέση ειδικευμένου γιατρού με ειδικότητα αναισθησιολογίας ή πνευμονολογίας-φυματιολογίας, ή γενικής ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία στη διάσωση, προ-νοσοκομειακή περίθαλψη, διαχείριση και διοίκηση-συντονισμό έργου εφημερίας, στο βαθμό επιμελητή Β΄.
Και οι επτά θέσεις θέτουν υψηλά προσόντα, διότι, όπως διευκρινίστηκε από τον διοικητή Βασίλη Μπαλάσκα, αφορούν το αυτόνομο ΤΕΠ που θα λειτουργήσει στο νοσηλευτικό ίδρυμα, οπότε τα προσόντα είναι ανάλογα και όλο το προσωπικό του ειδικευμένο.
Η πρώτη κατά σειρά θέση αφορά τον διευθυντή της μονάδας ΤΕΠ και η έβδομη κατά σειρά στον συντονιστή των περιστατικών, ώστε οι ασθενείς να κατευθύνονται άμεσα στην αντίστοιχη ειδικότητα.
Οι επιπλέον δύο θέσεις, που έχουν προκηρυχτεί για το νοσοκομείο Άρτας, είναι:
Μία (1) ειδικευμένου γιατρού ειδικότητας ακτινοδιαγνωστικής με βαθμό επιμελητή Β’ και
Μία (1) ακόμη ειδικευμένου γιατρού πνευμονολογίας, με το βαθμό επιμελητή Β’.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, πρόκειται για μόνιμες θέσεις προσωπικού που θα στηρίξουν αντίστοιχα το ακτινολογικό τμήμα και το τμήμα αξονικού τομογράφου και μαστογράφου, αντίστοιχα, καθώς και την πνευμονολογική κλινική.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ