Ένοχους και τους τρεις κατηγορούμενους για την ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του Χρηστού Ζορμπά, έκρινε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας, εκδικάζοντας σήμερα την υπόθεση του εργατικού ατυχήματος του Χρήστου Ζορμπά στο εργοστάσιο «Ήπειρος» το 2020.

Η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης δύο ετών όμως το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου τους και επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή στον καθένα.

«Η απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Άρτας να κρίνει ένοχη την εργοδοσία της «Ήπειρος ΑΕΒΕ» για τον εγκληματικό θάνατο του αδικοχαμένου 29χρονου Χρήστου Ζορμπά από ηλεκτροπληξία, είναι αυτονόητη, αποτελεί ηθική δικαίωση για την οικογένειά του, δικαίωση για τους μεγάλους αγώνες του λαού της Άρτας ώστε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, να προστατευθεί η ζωή της εργατικής τάξης», τονίζει σε σχόλιό της η Τομεακή Επιτροπής Άρτας του ΚΚΕ, για την απόφαση του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Πρωτοδικείο Άρτας.

Το μεσημέρι έγινε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Κατσαρό, εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, να σημειώνει ότι μέσα και από την υπόθεση του αδικοχαμένου Χρήστου Ζορμπά αποκαλύφθηκαν οι εγκληματικές ευθύνες της εργοδοσίας που θυσιάζει τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στο όνομα του κόστους και της προστασίας των κερδών της.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου που έγινε την Τρίτη, τόνισε ότι σύσσωμη η αρτινή κοινωνία έχει καταδικάσει στη συνείδησή της την εργοδοσία της «Ήπειρος ΑΕΒΕ» για τον θανάτου του 29χρονου ηλεκτρολόγου, ενώ με τη σημερινή τους παρουσία έξω από το Πρωτοδικείο απαιτούν και τη δικαστική τους καταδίκη.

Ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών επισήμανε ότι τόσο η Ομοσπονδία όσο και το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Άρτας θα συνεχίσουν τον αγώνα ώστε να επιβληθούν στην πράξη όλα τα απαραίτητα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία τροφίμων.

Στο δικαστήριο παρευρέθηκαν εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, πολυμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας  – Λευκάδας, με επικεφαλής τον Χρήστο Γκράτσα, μέλος του Γραφείου Περιοχής και γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Άρτας του ΚΚΕ, η Τίνα Ζέκα, εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ