ΑρχικήΉπειροςΆρτα: Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων προϋπολογισμού 2,1 εκ. ευρώ

Άρτα: Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων προϋπολογισμού 2,1 εκ. ευρώ

Δημοσιεύθηκε:

 

Στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2.116.000 ευρώ εντάχθηκε το έργο της κατασκευής τμημάτων του δικτύου ομβρίων υδάτων από τη ΔΕΥΑ Άρτας.

Σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινοµένων που παρουσιάζονται σε περιοχές του οικισμού Ν. Εργατικών και σε δύο τμήματα του αστικού ιστού της Κάτω Πόλης της Άρτας.

Ειδικότερα, το έργο πρόκειται να συμβάλει καθοριστικά στην πρόληψη για την αποτροπή πλημμυρών με ταυτόχρονη προστασία του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, όπως και ιδιοκτησιών.

Η περιοχή παρέμβασης της Πράξης περιλαμβάνει τις Ν. Εργατικές Κατοικίες και δύο τμήματα της Κάτω Πόλης και συγκεκριμένα τις οδούς Μητροπολίτου Πορφυρίου και Β’ Παράλληλη της Περιφερειακής Οδού, όπου θα βελτιωθεί και θα επεκταθεί το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.

«Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη, καθώς παίρνει το δρόμο του ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τους κατοίκους μεγάλου μέρους της πόλης.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα έργα καθημερινότητας, ιδιαίτερα μάλιστα σε όσα έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς με την κατασκευή του έργου δεν θα παρατηρούνται πλέον πλημμυρικά φαινόμενα.

Είναι σημαντικά έργα για τις Εργατικές Κατοικίες, τη Μητροπολίτου Πορφυρίου και την παράλληλη της περιφερειακής οδού και τα έργα αυτά οδεύουν άμεσα προς δημοπράτηση και υλοποίηση» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης.

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: