Να προγραμματιστεί το συντομότερο δυνατόν συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό και τις τελευταίες εξελίξεις, ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρο Παργανά, ο κ. Ευστάθιος Νάνος, Περιφερειακός Σύμβουλος «Οριζόντων Ηπείρου»

Αναλυτικά η επιστολή:

Κ. Πρόεδρε,

Επειδή από την προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την οποία τέθηκε το θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, την οποία συζήτηση προκαλέσαμε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, φαίνεται πως… «έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι» και πως έχουν μεσολαβήσει πολλά γεγονότα και εξελίξεις που εμπλέκουν άμεσα την Περιφέρεια Ηπείρου στο θέμα.

Επειδή η άμεση εμπλοκή της Περιφέρειας Ηπείρου προκύπτει και από το επίσημο έγγραφο από το γραφείο του Πρωθυπουργού με το οποίο καλείται η Περιφέρεια να συνδράμει στη διαμόρφωση των υποδομών εκείνων που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες σε Δήμους της Ηπείρου.

Κρίνουμε πως είναι επιβεβλημένη μια ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό και τις τελευταίες εξελίξεις.

Για να μη μένουμε στις εντυπώσεις που δημιουργούνται από καταγγελίες, δημόσιες διαφωνίες και αιτιάσεις πολιτικών προσώπων κατά του Περιφερειάρχη και μελών της περιφερειακής αρχής, σχετικά με το ρόλο που ενδέχεται να έχουν διαδραματίσει ως σήμερα, στη διαδικασία της χωροθέτησης πιθανών κέντρων υποδοχής προσφύγων σε Δήμους της Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, σας καλούμε να προγραμματίσετε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε διάστημα κατά το δυνατόν συντομότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here