Την Τρίτη 31 Μαΐου η ποινική δίκη για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στην γαλακτοβιομηχανία «Ήπειρος» που σημειώθηκε στις 6 Ιουνίου 2020, όταν ο 29χρονος ηλεκτρολόγος Χρήστος Ζορμπάς βρήκε τραγικό θάνατο.

Στην δίκη που θα διεξαχθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Άρτας κατηγορούμενος είναι ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Παντελιάδης, στον οποίο καταλογίζεται ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο 29χρονος εργαζόταν στη γαλακτοβιομηχανία «Ήπειρος» και το Σάββατο 6 Ιουνίου έπεσε νεκρός από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Άρτα, όντας ηλεκτρολόγος βάρδιας.

Τι δείχνει το πόρισμα του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Άρτας.

Ευθύνες στην εργοδοσία επιρρίπτει το πόρισμα για το εργατικό δυστύχημα, ύστερα από τον θάνατο του 29χρονου ηλεκτρολόγου, Χρήστου Ζορμπά.

Το πόρισμα του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Άρτας, επισημαίνει ότι «δεν αξιολογήθηκε η επικινδυνότητα της εργασίας και δεν τηρήθηκαν διαδικασίες ασφαλείας, αλλά ούτε και οι διαδικασίες ανάθεσης εργασίας σε εργαζόμενους με γνώσεις και εκπαίδευση για ασφαλείς πρακτικές».

Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι «η έκθεση αυτοψίας στον χώρο του δυστυχήματος έγινε δύο μέρες μετά τον θάνατο από ηλεκτροπληξία του 29χρονου και αναδεικνύει ανεπαρκέστατα μέτρα ασφαλείας στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της βιομηχανίας».

Εξ αρχής, το Εργατικό Κέντρο Άρτας κατήγγειλε την εταιρία ότι:

«Είχε το θράσος να μην ενημερώσει ούτε την οικογένεια του συναδέλφου μας για το συμβάν, αλλά ούτε να δηλώσει το εργατικό θανατηφόρο ατύχημα και να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας και τους αρμόδιους φορείς».

Σημειωτέον ότι οι δικηγόροι της οικογένειας του ηλεκτρολόγου είχαν έγκαιρα επισημάνει ότι η Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Άρτας, άργησε δύο μέρες να κάνει την αυτοψία ενώ η οικογένεια είχε διατυπώσει ερωτήματα για τους λόγους για τους οποίους ο ηλεκτρολόγος εργαζόταν ακόμα, παρότι έπρεπε να είχε σχολάσει, αν λαμβάνουν οι εργαζόμενοι μέσα προστασίας από την εταιρία κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ