ΑρχικήΉπειροςΆρτα: Συνελήφθησαν λαθροθήρες από την Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου

Άρτα: Συνελήφθησαν λαθροθήρες από την Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου

Δημοσιεύθηκε:

Δύο επίδοξοι λαθροθήρες συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις  από την Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη θέση «Παλαιοστάνη» του οικισμού Γρέβιας στις Πηγές του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας, απογευματινές ώρες, θηροφύλακας της Ε’ ΚΟΗ έκανε σήμα στάσης στον οδηγό ενός δικύκλου που κινούνταν σε δασικό δρόμο, έχοντας ανοιχτό έναν φακό – προβολέα μεγάλης εμβέλειας.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, ο οδηγός του δικύκλου είχε εκτός θήκης ένα δίκαννο, το οποίο έφερε δύο φυσίγγια και ήταν έτοιμο προς χρήση για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων.

Ο συλληφθείς, που όπως διαπιστώθηκε δε διαθέτει καν άδεια θήρας, αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο, τα φυσίγγια και τον φακό – προβολέα. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία που αποστάλθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές προκειμένου να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Και στο Τετράκωμο…
Επίσης, πριν από λίγες ημέρες, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που διενεργούσε περιπολία εντόπισε, στη θέση «Λογαρού» της Τ.Κ. Τετρακώμου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, ένα άτομο να ασκεί θήρα, χωρίς να διαθέτει όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, τη νόμιμη άδεια. Το άτομο αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο και τα φυσίγγια που έφερε μαζί του και ακολουθήθηκε και γι’ αυτόν η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία, διαδικασία.

Όπως ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση σε ανακοίνωσή της η Ε’ ΚΟΗ, δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμπεριφορά που κινείται εκτός του νόμιμου πλαισίου για την θήρα, πολύ δε περισσότερο, συμπεριφορές που προκαλούν ζημία στο φυσικό πλούτο της περιοχής και στα ζώα της άγριας πανίδας, αλλά και συμπεριφορές που προσβάλλουν βάναυσα την κυνηγετική οικογένεια.

Τελευταία νέα

Why You Should Consider a Whole-Home Water Purification System

Clean water is essential for the well-being of your family and your house. Unfortunately,...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Περισσότερα