Η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τα στοιχεία του πληθυσμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα επιφέρει αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και στα κόμματα. Η περίοδος από εδώ και πέρα παραπέμπει σε… κάλπες, κινητοποιώντας ήδη τους κομματικούς μηχανισμούς.

Στην Ήπειρο ο νομός Ιωαννίνων παραμένει ως είχε, σχετικά με την εκλογή των βουλευτών, και θα εκλέγει, όπως μέχρι τώρα, συνολικά πέντε βουλευτικές έδρες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε πληθυσμό στο νομό της Ηπείρου, χωρίς να επέλθει οιαδήποτε αλλαγή. Στα ίδια επίπεδα παραμένει και ο νομός Πρέβεζας, ο οποίος θα εκλέξει δύο βουλευτικές έδρες, χωρίς καμιά απολύτως αλλαγή στον αριθμό των βουλευτών για την επόμενη Βουλή, όποτε αυτή σχηματιστεί.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αλλαγές, με αφορμή τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, στους νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας.

Και οι δύο νομοί «χάνουν» από μια βουλευτική έδρα, αλλάζοντας τα δεδομένα του εκλογικού χάρτη της Ηπείρου. Ο νομός Άρτας θα εκλέγει πλέον δύο συνολικά βουλευτές, από τρεις που είχε ως τώρα, ενώ στο νομό Θεσπρωτίας θα εκλεγεί στις επόμενες εκλογές ένας μόνον βουλευτής, από δύο που είναι μέχρι τις επόμενες κάλπες.

Συνολικά οι απώλειες των βουλευτικών εδρών στην Ήπειρο είναι δύο, επηρεάζοντας έτσι και τον συνολικό αριθμό των βουλευτών της Ηπείρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ