Μέσα σε μια χαρτόκουτα στις όχθες του ποταμού Άραχθου στην περιοχή πίσω από το παζάρι στην πόλη της Άρτας βρέθηκαν τα κουτάβια που βλέπετε.

Τα σκυλάκια εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ζήτησαν τη βοήθεια της Nigina Saidova, που ανέλαβε τελικά τη φροντίδα τους.

Σύμφωνα με τη Σοφία Εξάρχου, μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας, το σύρμα με το οποίο ο δράστης αυτού του εγκλήματος είχε κλείσει στην κούτα αυτά τα πέντε πλασματάκια ήταν τόσο σφιχτά περασμένο, και δεν μπορούσαν να το κόψουν. Οι εθελοντές έπρεπε να σκίσουν το χαρτόνι για να βγάλουν από εκεί τα σκυλάκια. Το σημείο όπου ο εγκληματίας παράτησε τα μωρά συχνά πλημμυρίζει και προφανώς στόχος του ήταν ο πνιγμός των νεογέννητων σκυλιών.

Τα μικρά σώθηκαν επειδή κάποιοι νοιάστηκαν. Το θέμα είναι τώρα ποιος θα τα υιοθετήσει. Αν μπορείτε να γίνετε η οικογένεια τους επικοινωνήστε με το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας μέσω facebook εδώ.

Τι ορίζει η νομοθεσία

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4830/2021 η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων είναι κακούργημα (άρθρο 24 παρ. 1β), αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τους δράστες και η κυβέρνηση της Ν.Δ. δυστυχώς δεν τόλμησε να νομοθετήσει ουσιαστικά μέτρα, ώστε τέτοια εγκλήματα να περιοριστούν.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο επιτρέπεται ο οικόσιτος σκύλος ή η γάτα σου να γεννήσει μια φορά (άρθρο 8) και μετά ή θα στειρώσεις το ζώο ή θα στείλεις δείγμα του γενετικού υλικού του (DNA) στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς που θα δημιουργηθεί… Ένα μέτρο ανεφάρμοστο επί της ουσίας που δεν θα αποτελέσει εμπόδιο ώστε τέτοια εγκλήματα να περιοριστούν, το οποίο μάλιστα θα ισχύσει από τις 1 Μαρτίου του 2022 (άρθρο 14)…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here