ΑρχικήΉπειροςΆρτα: Βρήκαν 5 κουτάβια μέσα σε κούτα πεταμένα στις όχθες ποταμού Άραχθου

Άρτα: Βρήκαν 5 κουτάβια μέσα σε κούτα πεταμένα στις όχθες ποταμού Άραχθου

Δημοσιεύθηκε:

Μέσα σε μια χαρτόκουτα στις όχθες του ποταμού Άραχθου στην περιοχή πίσω από το παζάρι στην πόλη της Άρτας βρέθηκαν τα κουτάβια που βλέπετε.

Τα σκυλάκια εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ζήτησαν τη βοήθεια της Nigina Saidova, που ανέλαβε τελικά τη φροντίδα τους.

Σύμφωνα με τη Σοφία Εξάρχου, μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας, το σύρμα με το οποίο ο δράστης αυτού του εγκλήματος είχε κλείσει στην κούτα αυτά τα πέντε πλασματάκια ήταν τόσο σφιχτά περασμένο, και δεν μπορούσαν να το κόψουν. Οι εθελοντές έπρεπε να σκίσουν το χαρτόνι για να βγάλουν από εκεί τα σκυλάκια. Το σημείο όπου ο εγκληματίας παράτησε τα μωρά συχνά πλημμυρίζει και προφανώς στόχος του ήταν ο πνιγμός των νεογέννητων σκυλιών.

Τα μικρά σώθηκαν επειδή κάποιοι νοιάστηκαν. Το θέμα είναι τώρα ποιος θα τα υιοθετήσει. Αν μπορείτε να γίνετε η οικογένεια τους επικοινωνήστε με το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας μέσω facebook εδώ.

Τι ορίζει η νομοθεσία

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4830/2021 η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων είναι κακούργημα (άρθρο 24 παρ. 1β), αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τους δράστες και η κυβέρνηση της Ν.Δ. δυστυχώς δεν τόλμησε να νομοθετήσει ουσιαστικά μέτρα, ώστε τέτοια εγκλήματα να περιοριστούν.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο επιτρέπεται ο οικόσιτος σκύλος ή η γάτα σου να γεννήσει μια φορά (άρθρο 8) και μετά ή θα στειρώσεις το ζώο ή θα στείλεις δείγμα του γενετικού υλικού του (DNA) στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς που θα δημιουργηθεί… Ένα μέτρο ανεφάρμοστο επί της ουσίας που δεν θα αποτελέσει εμπόδιο ώστε τέτοια εγκλήματα να περιοριστούν, το οποίο μάλιστα θα ισχύσει από τις 1 Μαρτίου του 2022 (άρθρο 14)…

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: