ΑρχικήΉπειροςΆρτα: Υποβολή πρότασης για την ίδρυση νέου βρεφονηπιακού σταθμού στους Κωστακιούς

Άρτα: Υποβολή πρότασης για την ίδρυση νέου βρεφονηπιακού σταθμού στους Κωστακιούς

Δημοσιεύθηκε:

Στην υποβολή πρότασης για ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας θα προβεί ο Δήμος Αρταίων, στα πλαίσια πρόσκλησης για χρηματοδότηση Δήμων και Νομικών Προσώπων  για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που επιδοτεί την αναμόρφωση-ανακαίνιση και προσαρμογή στις νόμιμες προϋποθέσεις υφιστάμενων κτιρίων, ιδιόκτητων ή μισθωμένων, καθώς και την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού προς λειτουργία νέων μονάδων (ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε Δήμου).

Ο Δήμος Αρταίων δημιουργεί ένα νέο βρεφονηπιακό σταθμό στη Δημοτική Κοινότητα Κωστακιών, στο κέντρο του οικισμού σε κτήριο, που μέχρι σήμερα είχε χρήση Πνευματικού Κέντρου.

Ο Δήμος προχώρησε σε δημοπρασία του έργου από την οποία προέκυψε ανάδοχος με τελικό προϋπολογισμό έργου 70.193,66€. Ο Δήμος με την υποβολή της πρότασης στο παραπάνω πρόγραμμα θα διεκδικήσει χρηματοδότηση 50.000 ευρώ.

Μάλιστα, η μετατροπή του κτιρίου στους Κωστακιούς σε παιδικό σταθμό είχε τεθεί σε γνώση και της αρμόδιας αναπληρώτριας Υπουργού Θεανώς Φωτίου, σε συνάντηση που είχε μαζί της ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ενώ στόχος είναι να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου σταθμού στους Κωστακιούς από την επόμενη σχολική περίοδο.

Τελευταία νέα

Αποκλειστικό: Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας

Καθηλώνει το βίντεο – ντοκουμέντο που δειχνει καρέ – καρέ τη δολοφονική επίθεση που...

Δεκαεπτά οι περιοχές Natura στην Ήπειρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το θεσμικό κείμενο για τις περιοχές που περιλαμβάνονται στο...

Ευγενία Σαμαρά: Νέο πρόσωπο στη ζωή της μετά τον χωρισμό με τον Γιάννη Ποιμενίδη;

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη σχέση της Ευγενίας Σαμαρά με τον Γιάννη Ποιμενίδη, με τους...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: