Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στο λεκανοπέδιο και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, ενώ τα μηχανήματα της πολιτικής προστασίας Δήμου και Περιφέρειας βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν αν απαιτηθεί αποχιονισμός και ρίψεις αλατιού.

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στην πόλη των Ιωαννίνων. Ήδη στις παρυφές της πόλης υπάρχει στρώση χιονιού, όπως και στο κέντρο. Στα λευκά ντύθηκαν και οι στέγες των σπιτιών, ενώ ελάχιστη είναι η κίνηση των αυτοκινήτων στις κεντρικές οδούς.

Στα ορεινά χωριά (Μάρμαρα, Λιγκιάδες, Κράψη) γίνεται αποχιονισμός των δρόμων, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικων αλυσίδων για όσους μετακινούνται. Η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ ήδη έχει ενημερώσει τους πολίτες να λάβουν υπόψη τους τα καιρικά φαινόμενα και να έχουν αποθέματα θέρμανσης και τροφίμων.

Έντονη ήταν οι χιονόπτωση που δέχτηκαν το Μέτσοβο, το Πωγώνι και το Ζαγόρι. Σε κάποιες περιοχές το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 70 εκατοστά, ενώ ο υδράργυρος στο Μέτσοβο βρίσκεται στους -8 βαθμούς κελσίου.

Από τη νύχτα 42 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου αποχιονίζουν το οδικό δίκτυο, ενώ διακοπή ρεύματος έχει σημειωθεί στο Ανατολικό Ζαγόρι και σε χωριά της Κόνιτσας από πτώσεις δέντρων σε καλώδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here