Η κορύφωση του παρατεταμένου καύσωνα αναμένεται να είναι η αυριανή και οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν θα είναι ακραίες και σε πολλές περιπτώσεις θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή μας οι προγνώσεις μιλούν για καλύτερη κατάσταση με τον υδράργυρο να κυμαίνεται έως τους 36 βαθμούς ωστόσο η συγκέντρωση σκόνης και η υγρασία αναμένεται να κάνουν και πάλι δύσκολη την κατάσταση.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο, να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Επίσης σε συναγερμό βρίσκεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, Για αύριο Πέμπτη ένα μεγάλο μέρος της χώρας (ανάμεσά τους η Πρέβεζα και ολόκληρη η Ήπειρος) βρίσκεται σε “κίτρινη” ζώνη υψηλής επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ σε άλλα σημεία της Ελλάδας ο ο δείκτης επικινδυνότητας χαρακτηρίζεται πολύ υψηλός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ