Μετά το κλείσιμο της Κρυσταλλοπηγής, στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς έχει πέσει το μεγάλο βάρος διαχείρισης των εισερχομένων από την Αλβανία προς τη χώρα μας, καθώς σήμερα είναι η μοναδική πύλη εισόδου.

Τα περιστατικά με πλαστούς αρνητικούς μοριακούς ελέγχους έχουν θορυβήσει τόσο τις τελωνειακές, όσο και τις υγειονομικές αρχές, γι’ αυτό και οι έλεγχοι είναι ιδιαιτέρως αυστηροί.

Μετά τα δύο λεωφορεία με εργάτες γης που γύρισαν πίσω το Σαββατοκύριακο καθώς κάποιοι βγήκαν θετικοί από τα rapid test του ΕΟΔΥ και χθες σε ακόμη ένα λεωφορείο για τον ίδιο λόγο δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κακαβιά η κατάσταση έχει σχετικά ομαλοποιηθεί και οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται είναι γιατί γίνονται αυστηροί έλεγχοι από τα κλιμάκια σε όλους, με την απαιτούμενη προσοχή.

Οι διερχόμενοι δεν ξεπερνούν τα 750 άτομα, εάν αναλογιστεί κανείς ότι είναι η μοναδική ανοιχτή πύλη, ενώ η είσοδος επιτρέπεται σε Έλληνες πολίτες και σε όσους έχουν άδεια παραμονής ή έχουν επαγγελματικούς και ιατρικούς λόγους.

Η διέλευση γίνεται αυστηρά από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Σύμφωνα με τις οδηγίες οι διερχόμενοι οφείλουν να περάσουν υποχρεωτικά επτά ημέρες σε καραντίνα, αν και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι όλοι αυτοί φθάνοντας στον τελικό προορισμό τους θα το τηρήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here