Ένα υψηλό ποσοστό (το οποίο αγγίζει το 14%) κατέχει η Ήπειρος -σε σχέση με τον πληθυσμό της- στην κατανομή υποβληθεισών αναφορών στον Συνήγορο του Πολίτη για το έτος 2017.

Αυτό αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής την οποία επέδωσε ο επικεφαλής της, Ανδρέας Ποττάκης, στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση τη Δευτέρα.

Από τα αιτήματα των Ηπειρωτών ωστόσο μόλις το 4% αφορούν τους Δήμους, ενώ η συντριπτική τους πλειοψηφία αφορά άλλες κατηγορίες. Σε ότι αφορά γενικότερα τα στοιχεία των Αναφορών στον Συνήγορο του Πολίτη αυτές ήταν αυξημένες κατά 30% σε σχέση με το 2016.

Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι τα συμπεράσματά της πρέπει να τύχουν ενδελεχούς διερεύνησης, συζήτησης και προβληματισμού σε όλα τα επίπεδα, μέσα στην κοινωνία, τον Τύπο, αλλά και από τους βουλευτές.

Όπως πρόσθεσε, τα συμπεράσματα αφορούν όλους τους τομείς του δημόσιου χώρου και σχετίζονται με τον πυρήνα των επιπτώσεων της κρίσης.

Από την πλευρά του, ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης, παραδίδοντας την Έκθεση, τόνισε πως οι αρμόδιοι φορείς και θεσμοί πρέπει να επικεντρωθούν στον εξορθολογισμό της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και την εμπέδωση των αρχών του κράτους δικαίου.

Ανέφερε επίσης ότι «μέσα στο 2017 διαμεσολαβήσαμε και μάλιστα έντονα και επίμονα πολλές φορές, με θεσμικές προτάσεις προς την Πολιτεία, προκειμένου να διασφαλίσουμε μια σειρά θεμάτων που αφορούν το σύνολο σχεδόν των συμπολιτών μας.

Όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ή και εισπραχθέντων εισφορών της ασφαλιστικής διοίκησης ή και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα που είχαν να κάνουν με ανταποδοτικά τέλη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ