Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από ελληνικούς όσο και από ξένους ομίλους έχει προσελκύσει η ιδιωτικοποίηση του λιμένος Ηγουμενίτσας

Είναι μάλιστα τέτοιο το ενδιαφέρον και οι διεργασίες που έχει κινητοποιήσει, που το ΤΑΙΠΕΔ, ανταποκρινόμενο σε σχετικά αιτήματα των υποψηφίων, έδωσε παράταση στην προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία αρχικά είχε προσδιοριστεί για τις 2 Οκτωβρίου.

Ξεκάθαρα φαίνεται να είναι τα πράγματα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που πήρε έτσι παράταση, δύο εβδομάδων, έως τις 16 Οκτωβρίου. Ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι, γνωστός στην Ελλάδα από την ιδιοκτησία των Μινωικών Γραμμών, θεωρείται βέβαιο πως θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Άλλωστε είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρήστες του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει σαφές πως εκδήλωση ενδιαφέροντος πιθανότατα θα καταθέσει και η Attica Group, η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή και η βασική ανταγωνίστρια των Ιταλών στις γραμμές της Αδριατικής.

Τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό αξιολογεί ακόμα η γερμανική Förde Reederei Seetouristik, που δραστηριοποιείται στην Αλβανία, ενώ τελευταία ακούγεται ως ενδεχόμενη υποψήφια και η δανέζικη DFDS, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες να καλύπτει τις γραμμές της Τεργέστης με την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ