Τα στοιχεία για τα εργατικά ατυχήματα του έτους 2018 έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία .

Σύμφωνα με αυτά, η Ήπειρος σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση της τάξης του 36,3% σε σχέση με το 2017. Πιο συγκεκριμένα το 2017 τα εργατικά ατυχήματα ήταν 102 και το 2018 αυξήθηκαν σε 139 συνολικά ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το πανελλαδικό 7,7%.

Τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα συμβαίνουν σε ανειδίκευτους εργάτες, χειρώνακτες και μικροεπαγγελματίες, χειριστές μηχανημάτων κλπ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων είναι άντρες.

Δυστυχώς τα εργατικά ατυχήματα αποτελούν μια πραγματικότητα και κάθε χρόνο γίνονται αφορμή να χάνουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι στη χώρα μας.

Να θυμίσουμε ότι από την αρχή του έτους στην Ήπειρο ένας 57χρονος έχασε τη ζωή του όταν υπέστη ακρωτηριασμό και στα δύο χέρια του, ενώ εργαζόνταν σε μηχάνημα παρασκευής ζύμης, ενώ πριν από λίγες μέρες ένας 28χρονος ηλεκτρολόγος από την Άρτα έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο όπου δούλευε.

Μόλις την περασμένη Πέμπτη εξάλλου 51χρονος υπάλληλος του τομέα καθαριότητας του Δήμου Αρταίων έπεσε από το απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here