Αντιδράσεις οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στην Πρέβεζα, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού που αφορά στην επιλογή των τουριστικών καταλυμάτων για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του covid-19.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τις λίστες των καταλυμάτων που πρόκειται να μισθωθούν αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή κρουσμάτων που έρχονται από το εξωτερικό.

Η πρόβλεψη κάνει λόγο για ένα ξενοδοχείο σε κάθε νομό, ενώ σε περίπτωση που δεν υπήρξε ενδιαφέρον τότε το κάθε ξενοδοχείο έπρεπε να δηλώσει δωμάτια «καραντίνας» ανάλογα την δυναμική του.

Σύμφωνα με την λίστα επιλέχθηκε πολυτελές ξενοδοχείο στην Πρέβεζα 4ων αστέρων, το οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Αυτή η εξέλιξη έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από την επιχείρηση αλλά και γενικά στο τουριστικό κέντρο.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με τα όσα περιγράφουν στο PREVEZANEWS, η εικόνα των ασθενοφόρων, που πιθανόν να παραλαμβάνουν ασθενείς, από το ξενοδοχείο που βρίσκεται στο τουριστικό κέντρο, που στο διάστημα της καραντίνας των 14ων ημερών να χρίζουν νοσηλείας δεν θα είναι και ότι καλύτερο για τον τουρισμό.

Έτσι για μια ακόμη φορά η Πρέβεζα καλείται να «βγάλει το φίδι από την τρύπα» αφού αξίζει να αναφερθεί πως η πλειοψηφία των τουριστών που φτάνουν με πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο του Ακτίου, όπου και θα γίνεται ο πρώτος έλεγχος, διοχετεύονται κυρίως στην Λευκάδα (όπου έχει επιλεγεί κατάλυμα) και στην Πάργα, όσον αφορά στον Νομό Πρέβεζας.

Να σημειωθεί πως το επιλεγμένο ξενοδοχείο, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι για περιστατικά covid από 1 Ιουλίου έως και τέλος Αυγούστου με την δυνατότητα παράτασης έως και τέλος Οκτωβρίου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως, το προηγούμενο διάστημα οι όποιες προσπάθειες της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας για εξεύρεση ξενοδοχείου σε απομονωμένη περιοχή, εκτός κέντρου πόλης, δεν βρήκε ανταπόκριση.

Ο Κώστας Ανατολιωτάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζα, μιλώντας στο PREVEZANEWS, εξέφρασε την άποψη πως “δεν θα θέλαμε να είναι στο κέντρο αλλά σε μια κάπως απομονωμένη περιοχή” επικαλούμενος καθαρά λόγους δημόσιας υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here