Μεγάλο θέμα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες με το Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Amvrakia FM 91,9. Ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης αποφάσισε (τώρα που έρχονται εκλογές) με «ακατανόητη βιασύνη» να κάνει το Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Amvrakia FM 91,9 ενημερωτικό.

Είναι λογικό για τον Δήμαρχο, διότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές προγραμματίζονται για τις 13 και 20 Οκτωβρίου 2023 με τη θητεία να εκτείνεται από την 1η Ιανουαρίου 2024 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2029.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί δεν συμφωνούν να πάρει ενημερωτικό χαρακτήρα ο Σταθμός κάτι που είναι λογικό και παραιτούνται ένας ένας.

Κανένας μας δεν θέλει το νούμερο 1ο ραδιόφωνο της Άρτας με μηδέν χρέη, και πληρωμένες όλες τις υποχρεώσεις, (Σε αυτό τα οφείλουμε όλα στον Διευθυντή προγράμματος κ. Αλέξη Κατσαδωράκη) να γίνει έρμαιο στις ορέξεις κάθε πολιτικού, με σκοπό να υποκλέψουν την ψήφο, πουλώντας μας «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Το ανησυχητικό είναι ότι ακούγεσαι.. σε όλη την Άρτα,  ο κ. Τσιρογιάννης θέλει ένα συγκεκριμένο δημοσιογράφο που παλιότερα έκανε σκληρή κριτική στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Amvrakia FM 91,9 μέσα από ένα μικρό σταθμό που κατείχε.

Μάλιστα ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του συγκεκριμένου δημοσιογράφου έκλεισε πριν μερικές μέρες, διότι το ΕΣΡ ανακάλυψε ότι λειτουργούσε με άδεια πεθαμένου. Ναι καλά ακούσατε ο κάτοχος που είχε την άδεια έχει πεθάνει, και ο δημοσιογράφος εκμεταλλευόμενος την κατάσταση εξέπεμπε από την συχνότητα του. (Έρχεται ρεπορτάζ που θα κάνει Μπαμ με το συγκεκριμένο θέμα)

Η Διοίκηση της ΑΔΑΕ ΟΤΑ σε ανακοίνωση της λέει ότι, η πρόθεση της είναι η στελέχωση του δυναμικού του σταθμού με πτυχιούχο δημοσιογράφο, μέλος αναγνωρισμένης ένωσης δημοσιογράφων και η στελέχωση θα γίνει με κριτήρια τύπου ΑΣΕΠ και με κλειστό μειοδοτικό διαγωνισμό.

Η ανακοίνωση τονίζει ότι, με επιστολή του Δημάρχου Αρταίων στις 03/11/2021 και με Αρ.Πρ. 23700, με την οποία απεύθυνε κάλεσμα στους δημοσιογράφους της περιοχής να αποκτήσουν το δικό τους ραδιοφωνικό βήμα σε ειδικά διαμορφωμένη ζώνη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Amvrakia Fm, με σχεδόν μηδενικό ενδιαφέρον.

Ήταν βέβαιο ότι θα είχε μηδενικό ενδιαφέρον, διότι ποιος θα πήγαινε να κάνει ενημερωτική εκπομπή με καλεσμένους για συνέντευξη μονό από την παράταξη του κ. Τσιρογιάννη ;

Τα τελευταία χρόνια που ακούμε Amvrakia FM 91,9 δεν έχουμε ακούσει κάποιον καλεσμένο από άλλες παρατάξεις, και αν υπάρχουν είναι σπάνιες. Γιατί ;

Στη συνείδηση του κόσμου ο Amvrakia FM 91,9 δεν θα αλλάξει ποτέ. Ακόμη και τις πιο αντικειμενικές ειδήσεις του κόσμου να μεταδίδει, οι ακροατές είναι υποψιασμένοι για το που μπορεί να αποσκοπεί αυτή η κίνηση. Όλα αυτά βέβαια η Διοίκηση τα διαψεύδει. Το μέλλον θα δείξει!!

 

Η ανακοίνωση της Διοίκησης της ΑΔΑΕ ΟΤΑ

Η Διοίκηση της ΑΔΑΕ ΟΤΑ υπενθυμίζει προς όλες τις κατευθύνσεις πως ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Amvrakia FM 91,9, αν και ενημερωτικού χαρακτήρα, μέχρι τώρα δεν διαθέτει στο δυναμικό του πτυχιούχο δημοσιογραφίας και ενημέρωσης.
Λειτουργεί μέσα από την μεγάλη και πολύ καλή παρουσία εθελοντικών στελεχών. Ως εκ τούτου, πρόθεση της διοίκησης είναι η στελέχωση του δυναμικού του σταθμού με πτυχιούχο δημοσιογράφο, μέλος αναγνωρισμένης ένωσης δημοσιογράφων και η στελέχωση θα γίνει με κριτήρια τύπου ΑΣΕΠ και με κλειστό μειοδοτικό διαγωνισμό.

Τα όσα λέγονται και ακούγονται περί συγκεκριμένων προσώπων είναι απλά φήμες. Οι εθελοντές θα παραμείνουν στις θέσεις τους, με τις εκπομπές τους και τις ώρες τους, αλλά ο σταθμός θα ενισχύσει τον ενημερωτικό του χαρακτήρα και μόνο. Κάτι για το οποίο είχε γίνει η αρχή, ύστερα από την επιστολή του Δημάρχου Αρταίων στις 03/11/2021 και με Αρ.Πρ. 23700, με την οποία απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημοσιογράφους της πόλης μας για να αποκτήσουν το δικό τους ραδιοφωνικό βήμα σε ειδικά διαμορφωμένη ζώνη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Amvrakia Fm, με σχεδόν μηδενικό ενδιαφέρον. Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Δημοτικό Ραδιόφωνο προχώρα στην πρόσληψη δημοσιογράφων όπως συνέβη και κατά την διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Η ροή του προγράμματος δεν θα διαταραχτεί, ενώ η προσθήκη της ενημέρωσης, είναι σημαντική για την κοινωνία, για τους δημότες, τους επιχειρηματίες, την καθημερινότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό κ.α, ενώ θα συνάδει με την φιλοσοφία των Δημοτικών Ραδιοφώνων με ενημερωτικό και μουσικό χαρακτήρα.

Δυστυχώς, απορούμε γιατί κάποιοι σήμερα, προτρέχουν και διαστρεβλώνουν καταστάσεις την στιγμή που κάνουμε ενέργειες για την εξέλιξη και αναβάθμιση του Δημοτικού Ραδιοφώνου, κάτι το οποίο στον χώρο των ΜΜΕ είναι απολύτως φυσιολογικό και συμβαίνει και στα υπόλοιπα δημοτικά ραδιόφωνα σε γειτονικές μας περιοχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ