Αυξάνονται τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων από τις βροχές που συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα.

Ο δρόμος Μέτσοβο – Βοτονόσι παραμένει κλειστός και ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες αποκατάστασης, με την Πολιτική Προστασία να σημειώνει πάντως ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος.

Την ίδια ώρα τρεις νέες κατολισθήσεις σημειώθηκαν στους επαρχιακούς δρόμους και συγκεκριμένα στα χωριά Ανατολική, Κράψη και Βωβούσα, όπου δόθηκε προσωρινή πρόσβαση και συνεχίζονται οι εργασίες για την οριστική αποκατάσταση της βατότητας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και οι χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά χωριά (Μηλιά, Βωβούσα, Δίστρατο, Αετομηλίτσα, Βραδέτο, Βρυσοχώρι, Λάϊστα) με τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας να συνεχίζουν τον αποχιονισμό και ταυτόχρονα να συνιστά προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο. Στις περιοχές αυτές η θερμοκρασία κινείται σε χαμηλά επίπεδα και σε ορισμένα χωριά είναι αρνητική.

Τέλος, σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις παρατηρείται μεγάλος όγκος υδάτων στο Λεκανοπέδιο, με την Πολιτική Προστασία να δηλώνει στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ότι «η κατάσταση ελέγχεται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ