Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η μεταφορά σε κλινική του τελευταίου ασθενή που νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η κατάσταση του είναι καλή. Αισθητά βελτιωμένη είναι και η κατάσταση του νοσηλευόμενου στη ΜΕΘ. Τα τελευταία 33 δείγματα που εξετάσθηκαν χθες ήταν όλα αρνητικά.

Τέλος στο νοσοκομείο της Πρέβεζας νοσηλεύονται σε απομόνωση δύο πιθανά περιστατικά κοροναϊου και αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγμάτων.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, μέχρι σήμερα (Τρίτη 28 Απριλίου 2020) το μεσημέρι,μετά και τα στοιχεία από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ένα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψε αρνητικό για SARS-COV-2.
Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύεται σε απομόνωση ένα (1) πιθανό περιστατικό SARS-COV-2 και αναμένεται το αποτέλεσμα δείγματος.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1.Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ο ασθενής από τα Ιωάννινα. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και αναμένεται η μεταφορά του σε κλινική.

2.Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.

3.Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξήντα οκτώ νέα δείγματα. Τα είκοσι εννέα από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και το ένα από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ήταν αρνητικά. Τα υπόλοιπα τριάντα οκτώ αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Σήμερα 28/4 στάλθηκαν πέντε νέα δείγματα για εξέταση.
Από το σύνολο των διακοσίων τριάντα τριών (233) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα τέσσερα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Σήμερα στάλθηκαν δέκα νέα δείγματα για εξέταση.
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά πεντακόσια δέκα πέντε (515) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δέκα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Σήμερα στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση.
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά εξήντα επτά (67) δείγματα εκ των οποίων αναμένονται απαντήσεις για τα επτά ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here