Τα χωριά του Ζαγορίου δέχονται πλήθος επισκεπτών, ελλήνων και ξένων, όλες τις χρονικές περιόδους. Ωστόσο, σε κάποια από αυτά απουσιάζει το ουσιώδες, που είναι το καφενείο.

Στην Ελάτη, που είναι από τους κοντινότερους προορισμούς των 46 οικισμών, τα δύο καφενεία είναι κλειστά εδώ και χρόνια και ανήκουν στο Δήμο.

Ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού καλεί τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα στο χωριό, αλλά και να σταματήσουν τα παράπονα των ντόπιων και των επισκεπτών.

Είναι και αισθητικό ζήτημα, για κάθε πολίτη, να βλέπει την έρημη πλατεία και τα δύο κτίρια… παρατημένα, αλλοιώνοντας την αισθητική του χωριού. Πολλές φορές οι επισκέπτες, όπως αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος, εκφράζουν τη δυσφορία τους, αφού η πανέμορφη πλατεία… μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης.

Το αίτημα του χωριού είναι σαφές και ζητούμενο πλέον είναι να σταματήσει η ολιγωρία και το χωριό να αποκτήσει καφενείο, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αποκατασταθεί η κανονικότητα, εκτιμά ο πολιτιστικός σύλλογος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ