ΑρχικήΉπειροςΧριστουγεννιάτικες δράσεις του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Δημοσιεύθηκε:

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μ/Φ Συλλόγου Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ» οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας, θέλοντας να συμβάλουν στο έργο που επιτελεί ο φιλανθρωπικός Οργανισμός «Χαμόγελο του παιδιού», διοργάνωσαν μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και έδειξαν έμπρακτα ότι η αγάπη, η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός συμβαδίζουν με τα νιάτα και την τέχνη.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης το κουαρτέτο σαξοφώνων με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Οδυσσέα Σαρρηγιαννίδη παρουσίασε αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

 

Στη συνέχεια οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου παρουσίασαν το χριστουγεννιάτικο έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Ένα δέντρο μια φορά», μια συγκινητική ιστορία που κινείται ανάμεσα σε δύο κόσμους, στον κόσμο του ονείρου και της φαντασίας και στον πραγματικό κόσμο, και αποδίδει το νόημα των Χριστουγέννων.

Μέσα από μια δυνατή φιλία ανάμεσα σε ένα αγόρι χωρίς ένα ζεστό σπίτι και ένα δέντρο ξεδιπλώθηκαν σκέψεις και προβληματισμοί που αφορούν την μοναξιά, την εγκατάλειψη, τις απάνθρωπες σχέσεις των μεγαλουπόλεων, τον ατομικισμό, τη φύση που επιλέγουμε να αγνοούμε πολλές φορές καταστρέφοντάς την.

Όμως  η αγάπη και  η φιλία είναι πολύ πιο δυνατές, παραμένουν πάντα ζωντανές και το θαύμα γίνεται, όπως έδειξαν οι μαθητές μας. Την ευθύνη της διδασκαλίας και παρουσίασης του θεατρικού είχαν η κ. Δήμητρα Μιμίκου, η κ. Κυριακή Κετιπίδου και ο κ. Δημήτρης Πρωτόγερος.

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης ορχήστρα και χορωδία μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Θωμά Κακάνη και τον κ. Νίκο Τσίπα παρουσίασαν Βυζαντινά και παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, που μέσα από την όμορφη προσπάθειά τους ανέδειξαν το πνεύμα των Χριστουγέννων, την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά αγάπης και φροντίδας προς όλους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο χρέος όλων μας απέναντι στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας, κ. Ιωάννης Γεωργογιάννης ο οποίος επεσήμανε το πολύ σημαντικό έργο του Οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού» και τόνισε το άνοιγμα του δημόσιου σχολείου στην κοινωνία.

 

Στην ομιλία του ο κ. Ιορδάνης Τσομπανάκης, υπεύθυνος του Οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού» στην Κέρκυρα, αναφέρθηκε στην πολύχρονη συνεργασία και τους στενούς δεσμούς φιλίας που έχουν αναπτυχθεί με τη σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας.

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στη δράση της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για τη ενίσχυση της τράπεζας τροφίμων «Καταφυγή».

Το Σάββατο στις 15 του Δεκέμβρη το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Μαξίμου του Γραικού και διοργανώθηκε από τη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας, σε συνεργασία με τον σύνδεσμο Ιεροψαλτών Άρτας «Αγία Θεοδώρα», με σκοπό την ενίσχυση του έργου της τράπεζας τροφίμων «Καταφυγή» της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας.

Το οργανικό σύνολο που συμμετείχε έπαιξε κάλαντα του Δωδεκαημέρου από την Ελλάδα και την Κύπρο συνοδεύοντας τους μικρούς μαθητές της σχολής.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους εξαιρετικούς μαθητές μας και τους γονείς τους, που αφιέρωσαν τον ελεύθερό τους χρόνο για να ετοιμάσουν τη μικρή αυτή συναυλία, και με την παρουσία τους να ενισχύσουν το έργο της σχολής της Μητρόπολης Άρτας, παράλληλα με το έργο της τράπεζας τροφίμων «Καταφυγή». Τέλος ευχαριστούμε τη Μητρόπολή Άρτας για την πρόσκληση και τη συνεργασία, καθώς και για τη διάθεση του χώρου του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες πρόβες.

 

Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Τελευταία νέα

Why You Should Consider a Whole-Home Water Purification System

Clean water is essential for the well-being of your family and your house. Unfortunately,...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Περισσότερα