Στο Νομό Ιωαννίνων η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα σημεία:
Εγνατία Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το 68 χλμ (Κόμβος Ιωαννίνων) έως το 120,8 χλμ (Κόμβος Παναγιάς)
Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης, από το 45ο χλμ έως 55ο χλμ (θέση Βίγλα), από το 65ο χλμ έως το 75ο χλμ (θέση Πλάκα) και από Ιωάννινα έως το 105ο χλμ (όρια Νομού Καστοριάς)
Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, από το 9ο χλμ έως το 30ο χλμ
Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων, από το 15ο χλμ έως το 53ο χλμ
Εθνική Οδό Καλπακίου – Κακαβιάς
Εθνική Οδό Καλπακίου – Κόνιτσας
Επαρχιακή Οδό Μετσόβου –Μηλιάς, από το 3ο χλμ έως τα όρια του Νομού Ιωαννίνων
Επαρχιακή Οδό Ελατοχωρίου – Βωβούσας
Επαρχιακή οδό Πυρσόγιαννης – Πληκατίου
Επαρχιακή Οδό Αγίας Παρασκευής – Φούρκας
Από 00:30 ώρα της 14-02-2021 έχει τεθεί σε απαγόρευση η κυκλοφορία των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το ορεινό και ημιορεινό, εθνικό και επαρχιακό, οδικό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων.
Στην Άρτα αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στα σημεία:
Εθνική Οδό Άρτας – Τρικάλων, από το 68ο χλμ έως το 79ο χλμ
Επαρχιακή Οδό Αθαμανίου – Θεοδώριανων
Επαρχιακή Οδό Άρτας – Καρδίτσας, από θέση Κρανιές μέχρι Πηγές, καθώς και στο χωριό Τετράκωμο.
Από το μεσημέρι του Σαββάτου, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού, από την Ηγουμενίτσα έως τους Κήπους του Έβρου.