Τα «Παραπολιτικά» δημοσιεύουν τα αποτελέσματα μετρήσεων από την OPINION POLL για τους δήμους Αρταίων και Ν. Σκουφά, ενώ παρουσιάζουν την δημοφιλία των υποψηφίων βουλευτών επίσης του νομού Άρτας

Στον Νομό Αρτας πραγματοποιήθηκε μια αναλυτική έρευνα σε επίπεδο δήμων, περιφέρειας, αλλά και υποψήφιων βουλευτών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μια έρευνα με κύριο αντικείμενο τις περιφερειακές εκλογές, ενώ ο λόγος που επιλέχθηκαν οι τρεις συγκεκριμένοι δήμοι είναι ότι μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: ο δήμαρχος που εκλέχθηκε στις προηγούμενες εκλογές του 2014 θα αντιμετωπίσει έναν πρώην δήμαρχο με πολλές θητείες στο παρελθόν, που είτε δεν ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές (Καλλιθέα και Μύκονος) ή ηττήθηκε για πρώτη φορά το 2014 έπειτα από πολλές νικηφόρες εκλογές (Φυλή).

Εχουμε, δηλαδή, τρία «ντέρμπι» που θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον τη βραδιά των εκλογών. Προσπαθώντας να εξαγάγουμε κοινά συμπεράσματα ανάμεσα στους τρεις δήμους, διαπιστώνουμε ότι, παρά το «βαρύ» όνομα του αντιπάλου, οι εν ενεργεία δήμαρχοι έχουν προβάδισμα.

Σε επίπεδο δημοτικών εκλογών στους δήμους του Νομού Αρτας, ο νυν δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, φαίνεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή των απαντήσεων Λευκό – Ακυρο – Αποχή με ποσοστό 39,8% του Γ. Παπαλέξη, ο οποίος τον ακολουθεί με ποσοστό 19,5%.

Ωστόσο, το έργο του νυν δημάρχου συλλέγει 49,0% αρνητικές γνώμες (λίγο και καθόλου ικανοποιημένοι), έναντι 45,5% των θετικών. Στον Δήμο Νικολάου Σκουφά μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η κυρία Ροζίνα Βαβέτση έναντι του κ. Θεοδ. Μουσαβερέ. Συγκεκριμένα, με αναγωγή των απαντήσεων Λευκό – Ακυρο – Αποχή, η κ. Βαβέτση συγκεντρώνει 45,0%, έναντι 12,9% του κ. Μουσαβερέ.

Picture

Picture

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΤΑΣ

Σχετικά με τις γνώμες των πολιτών του Νομού Αρτας για τους υποψήφιους βουλευτές της περιοχής τους, ο κ. Ευστ. Γιαννούλης συλλέγει τις περισσότερες θετικές απαντήσεις (51,4%), αλλά και τη μεγαλύτερη (θετικού προσήμου) διαφορά μεταξύ θετικών και αρνητικών απαντήσεων.

Σε θετικές γνώμες ακολουθούν η κυρία Ολγα Γεροβασίλη με 48,9%, ο κ. Γ. Στύλιος με 38,7% και ο κ. Β. Τσίρκας με 33,6%.
Η κ. Γεροβασίλη με τον κ. Στύλιο, ωστόσο, φαίνεται να καταγράφουν σημαντική φθορά, καθώς η πρώτη συγκεντρώνει 36,3% αρνητικές απαντήσεις, ενώ ο δεύτερος 35%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι καταγράφουν χαμηλή αναγνωρισιμότητα.

Picture

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ